AKP İKTİDARINDA ANNELERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

Anneler Günü mesajında, İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın taş ocağına karşı direnen kadınlara yapılan müdahalelere değinen CHP’li Mahmut Tanal, “İkizdere’de şunu gördük: Ak Parti iktidarı, Mehmet Cengiz’in rantı için anneleri harcadı. Yıllar geçse de bu unutulmayacak. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi Anneler Günü mesajı paylaşıyorlar!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk milletini esaretten kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, merhume annesi Keziban Tanal’ı, ahirete irtihal eden tüm anneleri rahmetle andığını belirtirken, vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizin eşleri ve annelerinin önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

ANNEMİN YOKLUĞUNA ALIŞAMADIM

Anneliği kelimelerle tarif etmenin imkansız olduğunun altını çizen Tanal, “Karşılıksız sevmeyi, fedakarlığı, şefkati, sevgiyi temsil eden anneleri bir gün değil, her gün anmalıyız. Annelerimiz bizim baş tacımızdır. İlkokuldan itibaren yatılı eğitim gördüğüm için anneme hasret büyüdüm. Hiç kimse annenin yerini tutmaz. Anne evladı için en güvenli limandır. Vefatının üzerinden yıllar geçse de merhume annemin yokluğuna alışamadım. Annem olmadan bir yanım hep eksik kalıyor. Annesi hayatta olanlar, annelerinin kıymetini bilsin” dedi.

AKP İKTİDARINDA ANNELERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

İnsan hakları ihlallerinin arttığı, adalet duygusunun zayıfladığı, eşitlik ilkesinin kağıt üzerinde kaldığı, hak ve özgürlüklere yönelik müdahalelerin arttığı, sosyal devlet anlayışının rafa kalktığı Türkiye’de, Anneler Günü’nün buruk kutlandığını belirten Tanal, “3 Y’yi ortadan kaldırma vaadiyle halktan yetki alan ancak gelinen süreçte 3 Y’nin müsebbibi haline gelen AKP iktidarında anneler gün yüzü görmüyor, gözlerinden yaş eksik olmuyor. Bu iktidar döneminde annelerin yüzü gülmüyor. Taşı sıksa suyunu çıkaracak, binbir zahmetle okuttukları evlatları iş bulamayınca, emeklerinin karşılığını alamayınca kahroluyorlar. Anneler işsizlikle, yoksullukla, açlıkla, çaresizlikle cebelleşiyor. Annelerin evinde aşı kaynasın, çocukları yatağa aç girmesin diye mücadele ediyoruz. CHP iktidarında, eli öpülesi annelerimiz, evlatları için çöp konteynırlarından, akşam kapanan pazarlardan yiyecek toplamak zorunda kalmayacak” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR, MEHMET CENGİZ’İN RANTI İÇİN ANNELERİ HARCADI!

Cengiz İnşaat’ın Rize’nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’ndeki taş ocağı projesine karşı cesurca direnen kadınların iktidar tarafından hedef alındığını belirten Tanal, şunları söyledi: “İkizdere’de doğa nöbetindeyken cesur ve çalışkan Karadeniz kadınlarının direnişine bizzat şahit olduk. Doğaya, yaşam alanlarına sahip çıkan kadınların direnişini kırmak için bir tabur asker gönderdiler. Kadınlarla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirdiler. Mücadeleden vazgeçmeyen kadınları jopladılar, biber gazı sıktılar. O cesur anneler yerlerde sürüklendi. Yaralanan, fenalaşan bir annemizi ambulansa kadar biz götürdük. İkizdere’de iktidar gücü kullanılarak, anneleri yıldırmak için her yola başvuruldu. İkizdere’de şunu gördük: Ak Parti iktidarı, Mehmet Cengiz’in rantı için anneleri harcadı. Yıllar geçse de bu unutulmayacak. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi Anneler Günü mesajı paylaşıyorlar!”

Editör: TE Bilisim