Beşiktaş Belediye Meclisi tarihi bir karara imza atarak, ilçe sınırları içerisindeki pet shoplarda evcil hayvan satışını yasakladı.

Bugün toplanan Beşiktaş Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumunun gündeminde pet shoplarda evcil hayvan satışının yasaklanması maddesi yer aldı. Yapılan görüşmeler sonucunda, yasaklama kararı meclisten geçti.

Başkan Akpolat: Beşiktaş’ta Evcil Hayvan Ticaretini Yasaklıyoruz

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Beşiktaş’ta hayvan ticaretini yasakladıklarını söyleyen Akpolat, “Bugün ilk adımı atarak Belediye Meclisimizde süreci başlattık” ifadelerini kullandı.

‘Beşiktaş Halkına Verdiği Bir Sözü Daha Yerine Getirmiştir’

İBB ve Beşiktaş Meclis Üyesi de İnan Güney alınan karara ilişkin, “Pet shoplarda çoğunluğu kaçak yollardan getirilen hayvanlar, son derece sağlıksız ortamlarda tutuluyor ve her türlü sömürüye maruz kalıyordu. Can taşıyan bu hayvanların, mal gibi satılmasını hiçbir vicdan sahibi insan kabul edemez.

Bu karar ile Belediye Başkanımız Sn. Rıza Akpolat, HAYTAP – Hayvan Hakları Federasyonu ile imzaladığı ‘Söz Veriyorum’ protokolünü de yerine getirerek, Beşiktaş halkına verdiği bir sözü daha yerine getirmiştir.” dedi.

Başkan Akpolat ‘Söz Veriyorum’ Protokolünü İmzalamıştı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat adaylık döneminde HAYTAP’ın ‘Söz Veriyorum’ protokolünü imzalamıştı.

Başkan Akpolat, Türkiye’ye örnek olacak nitelikte kurulacak olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projesi başta olmak üzere, Hayvan Ambulansı, sahiplendirme ve farkındalık etkinlikleri, can dostlarının veterinerlik hizmeti faaliyetlerine dair tüm yol haritasını açıklamış ve HAYTAP ile iş birliğine ilişkin bir protokol imzalanmıştı.

Editör: TE Bilisim