"Tuz-Biber" adlı stand-up gösterisinde Alevi vatandaşlar hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle Pınar Fidan hakkında soruşturma başlatıldı. PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin Suç Duyurunda Bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, konunun her yönüyle araştırılması için güvenlik güçlerine talimat verildiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında çalışmalar sürüyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “19.03.2020 günü sosyal medyada bir bayan şahsın stand-up gösterisi sırasında Alevi vatandaşlara yönelik sözler söylediğine dair yayınlar yapıldığının belirlenmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Halkın Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ suçundan (TCK.m.216) soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken tüm işlemlerin süratle ve titizlikle yapıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

PINAR FİDAN NE DEMİŞTİ?

Tuz-Biber adlı stand-up gösterisinde sahne alan Pınar Fidan, Madımak Katliamı’na gönderme yaparak Alevi vatandaşlara yönelik sarf ettiği ayrımcı ifadeler büyük tepki toplamıştı.

Fidan, Madımak Katliamı'na da göndermede bulunarak “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" ifadesini kullanmıştı.

On binlerce kişi bu sözlere tepki gösterirken, söyledikleri büyük tepki çeken Fidan, Instagram hesabını kapatmıştı. Ancak hesabını kapatmadan önce bir açıklama yapan Fidan, kendisinin de Alevi olduğunu ve ironi yaptığını savunmuştu.

 
Editör: TE Bilisim