DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 1. Olağan Kahramanmaraş İl Kongresindeki Konuşması

Ali Babacan: “Halkımıza sözümüz; hiçbir vesayet odağına siyasetin üstünde bir güç atfetmemektir. Darbeci her türlü zihniyeti bu devletin bünyesinden söküp atmaktır."

Ali Babacan: “Bu sinsi FETÖ demokrasimizi katletmeye çalıştı. Halkımız o gece devleti ayakta tuttu. Kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa inen binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar.”

Ali Babacan: “Gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. 15 Temmuz Demokrasi Direnişi niçin başarılı oldu? Çünkü haklı bir direnişti, meşruydu ve sivil bir direnişti.”

Ali Babacan: “Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım.”

Ali Babacan: “Koşullar ne olursa olsun sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız. Sivil siyaseti tüm güçlerin üstünde göreceğiz. Yarınlara da tertemiz bir demokrasi bırakacağız."

Ali Babacan: "DEVA Partisi varken kimse bu millettin hakkına göz koyamaz, hiç kimse helal tek bir lokmanızı elinizden alamaz."

Ali Babacan: "İki yılda ülkenin borcunu ikiye katlayanlar, çiftçimizin taksitle aldığı telefonu bile çok görüyor. Cebindeki parayı azalttıkları yetmiyormuş gibi hayatın parçası olan telefona göz dikmişler. Bir akıllı telefonu çiftçisine lüks gören zihniyetten bahsediyoruz."

Ali Babacan: “İktidara geldiğimizde birinci sınıf tarım arazilerinin üzerinde başka bir şey yapmaya izin vermeyeceğiz. Ne yapılaşma ne sanayi. Ekilmeyen, boş bırakılan arazilerle ekilmeyen hazine arazilerini hızlıca üretime açacağız.”

Editör: TE Bilisim