Alman KP, Dayanışma Çağrısı - Alman Komünist Partisi seçimlere alınmadı ve siyasi parti statüsünden mahrum edilecek

Komünist ve İşçi Partilerine

Sevgili yoldaşlar!

Aşağıda, Almanya Komünist Partisi Genel Başkanı Patrik Köbele'nin, Federal Seçim Komiseri'nin DKP'nin Eylül ayında yapılacak Bundestag seçimlerine alınmayacağı ve aynı zamanda haklardan mahrum bırakılacağına ilişkin bildirimine ilişkin yaptığı açıklamayı bulacaksınız. siyasi parti statüsüne sahiptir. Mali tabloların iddiaya göre geç sunulması bahane olarak kullanılıyor.

Partimiz bu dolaylı parti yasağı girişimlerine karşı mücadele edecektir: Bunun için dayanışmanıza ihtiyacımız var. Bu nedenle Komünist ve İşçi Partilerinden dayanışma beyanları istiyoruz.

DKP Genel Başkanı Patrik Köbele, Federal Seçim Komiseri'nin eylemlerini değerlendirirken şunları söyledi:

“Bununla denenen soğuk parti yasağıdır. Biz komünistler olarak buna aşinayız. 1933'te Komünist Parti faşistler tarafından, 1956'da Adenauer adaleti tarafından yasaklandı. Bunun 2021'de artık bürokratik yollarla yapılacağından büyük korkumuz olmalı.

Elbette tüm yasal yolları kullanacağız. Bu girişimin başarısız olacağından eminiz.

Parti statüsünden mahrum bırakılması, partimizi mali çöküntüye sürükleme girişimi olacaktır. Bu, kâr amacı gütmeyen statülerini geri alarak ilerici örgütleri mahvetmeye yönelik girişimlerin yapıldığı çeşitli skandallardan biridir.

Bu girişim, sol kanat güçlerin artan suç sayılması ve karalanmasının bir parçasıdır. Bu girişim, demokrasi ve sosyal programların ortadan kaldırılması için koronavirüs pandemisinin araçsallaştırılmasının bir parçasıdır.

Bu sadece komünistlerin seçim adaylığıyla ilgili değil, bu yüzden tüm demokratik güçleri bu soğuk parti yasağı girişimine karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

https://www.habereguven.com/almanya-federal-secim-komitesi-komunistleri-ve-anarsistleri-ulusal-secimdeki-oylamalarin-disinda-tutuyor/
Editör: TE Bilisim