Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner Salı günü yaptığı açıklamada, Almanya hükümetinin Avrupa Birliği'nin 2035 yılından itibaren yanmalı motorlu yeni otomobil satışını etkin bir şekilde yasaklama planlarını kabul etmeyeceğini söyledi.

Avrupa Komisyonu, gezegen ısınma emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine göre %55 oranında azaltma teklifinde, 2035 yılına kadar yeni arabalardan kaynaklanan CO2 emisyonlarında %100'lük bir azalma önerdi. Bu, o zamandan itibaren içten yanmalı motorlu araba satmanın imkansız olacağı anlamına geliyor.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, AB ülkeleriyle nihai yasaya ilişkin müzakereler başlamadan önce bu ay önerileri desteklediler. 

Almanya'nın BDI sanayi derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lindner, yanmalı motorlar için nişler olmaya devam edeceğini, bu nedenle bir yasağın yanlış olduğunu ve hükümetin bu Avrupa yasasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Gücü Sosyal Demokratlar ve Yeşiller ile paylaşan iş yanlısı Hür Demokratlar'ın bir üyesi olan Lindner, Almanya'nın elektrikli araçlar için hala lider bir pazar olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim