Almanya'nın Atina Büyükelçisi Yunan parlamentosunun Daimi Avrupa İşleri Komisyonu'na yaptığı konuşmada şaşırtıcı bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin yakında Avrupa Konseyi'nden gelen “sopayı” göreceğini söyledi.

Almanya'nın Yunanistan Büyükelçisi Dr. Ernst Reichel, “Almanya, Avrupa Birliği başkanlığı sırasında, belki de bir sonraki Avrupa Konseyi'nde, yaptırım tehdidi ve AB ile ilişkilerinin genel olarak bozulmasıyla Türkiye ile görüşecek” dedi.

Doğru cevabın çubuk havuç yaklaşımı olduğuna inanıyorum. 

“Zor bir komşumuzla karşı karşıyayız ve bu sadece Türkiye ile değil, aynı zamanda zor komşu olan Rusya ile de yaşadığımız bir sorun. Türkiye'yi ikna etmeliyiz ve soru onu nasıl ikna edeceğimizdir. Doğru cevabın çubuk havuç yaklaşımı olduğuna inanıyorum. Avrupa Konseyi'nin çok yakında Türkiye'ye sopayı göstereceğini söylemek istiyorum ”dedi.

Greek City Times gazetesinin haberine göre, geçen ay Alman Büyükelçisi, Doğu Akdeniz'deki Yunan-Türk geriliminin zirvesinde yaptığı duyarsız bir tweet ile Yunan sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı .

Görünüşe göre Reichel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik saldırganlığına karşı bir taviz politikası uyguladıktan sonra Almanya'nın Yunanistan'daki imajını iyileştirmeye çalışıyor, ancak Alman liderlerin neredeyse ilgisiz olduğunu kabul etti.

“Çok sıkıntılı ve zor zamanlarda yaşıyoruz. Türkiye ile mesele Almanya'nın başkanlığı için çok önemli. Alman cumhurbaşkanlığının yazılı raporuna ve sunumuna dahil ettiğimiz konulardan biri değil, bu arada işler değişti ”dedi.

“Şansölye ve dışişleri bakanının Türkiye ile ilişkiler konusunu derinlemesine incelediklerini gayet iyi biliyorsunuz. Şansölye, askeri çatışmanın önlenmesini, gerilimi azaltmayı ve deniz bölgelerinin barışçıl sınırlandırılmasını sağlamayı kendi kişisel meselesi olarak görüyor ”dedi.

Reichel, Şansölye şimdiye kadar bazı başarılar elde etti. Araştırma gemisi Oruç Reis, geçtiğimiz hafta sonu Kastellorizo'dan çekildi ve başarılı olursak çok yakında bir sonraki aşamaya geçeceğiz, sözde keşif temaslarının başlangıcı, ”dedi.

Editör: TE Bilisim