Bir grup hayır kurumu ve STK, Almanya'nın kapasitesinin fazla olması ve gerekli tesislerin bulunmamasıyla bilinen Yunan mülteci kamplarından daha fazla insanı alması gerektiğini söyledi.

Bazı insan hakları örgütleri ve sosyal topluluklar Salı günü Alman hükümetine Yunanistan'daki kamplardan daha fazla mülteci kabul etmesi için yalvardı .

Açıklama, Uluslararası Af Örgütü, Pro Asyl, Çocukları Kurtarın, Sınır Tanımayan Doktorlar gibi grupların yanı sıra önde gelen dini, sosyal örgütler Caritas ve Diakonie tarafından imzalandı.

Yayın, AB adalet ve içişleri bakanlarının Salı günkü toplantısıyla aynı zamana denk geldi.

Ortak açıklamada, "Almanya, başta çocuklar olmak üzere, içine aldığı tüm insanlar için güvenlik ve bir gelecek beklentisi demektir. Yunan adalarındaki mülteci kamplarında koruma arayan, Almanya'nın yardım edebileceği ve yapması gereken daha birçok, özellikle savunmasız insan hala var" denildi.

Açıklama da ne dendi?

Alman hükümeti geçen yıl bir yer değiştirme programı kapsamında Yunanistan'daki mülteci kamplarından yaklaşık 2.700 kişiyi Almanya'ya getirdi . Program Nisan ayında sonlandırıldı, ancak STK'lar ve hayır kurumları devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Açıklamada, uygun barınma, tıbbi yardım veya eğitim tesislerinden yoksun olan Yunan mülteci kamplarındaki durum eleştiriliyor .

İmzacılar, "Önemli miktarda nakit ödemelere ve yardım teslimatlarına rağmen, Yunan adalarındaki sıcak noktalarda mültecilerin yaşam koşulları, hem başvurularının kabul edilmesi hem de sığınma sistemine erişim koşulları açısından korkunç olmaya devam ediyor" dedi.

İnsan hakları örgütleri , AB'nin dış sınırında , adil sığınma başvurularını zorlaştıran kötüleşen koşulları da eleştirdi.

Editör: TE Bilisim