Amazon, Apple, Facebook, Google ve Twitter Perşembe günü son çeyreğe ilişkin kazançlarını açıkladı. Kazanç iPhone satışlarındaki zayıflığa düştüğü için Apple'ın performansı gruptaki en hayal kırıklığı yaratan oldu.

Perşembe günü beş büyük teknoloji devi, son çeyrekte pandeminin neden olduğu ekonomik yavaşlama ve daha büyük bir siyasi inceleme ile boğuşurken karma kazançlar açıkladı.

Amazon, Apple, Google-ebeveyn Alphabet, Facebook ve Twitter, analist beklentilerini aşan kazançlar bildirdi, ancak loş bir görünüm, piyasa sonrası ticarette Alphabet hariç herkes için hisse fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Kazançlar, Facebook, Google ve Twitter CEO'larının, Amerika Birleşik Devletleri Senato Ticaret Komitesi tarafından muhafazakar önyargı suçlamaları nedeniyle eleştirilmesinden bir gün sonra geldi ve üst düzey yöneticiler, ifadelerinde suçlamaları reddetti.

Perşembe günkü sonuçlar, Amazon, Apple, Facebook ve Google için 38 milyar $ (32.5 milyar €) toplam kar gösterdi.

Amazon, üçüncü çeyrekte 6,3 milyar dolarlık rekor bir kar bildirdi ve geçen yılın aynı çeyreğinde şirketin karını neredeyse üç katına çıkardı.

Amazon, COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi alışverişte devam eden artışla desteklenen 96,1 milyar dolar net satış bildirdiğinden, gelirler geçen yıla göre% 37 arttı.

Apple, kazançlarında ılımlı bir düşüşle grupta en çok hayal kırıklığı sonucunu elde etti. Apple'ın karı% 7 düşüşle 12,7 milyar dolara geriledi.

Apple hisseleri, gelir açıklamasında teknoloji devinin en büyük gelir faktörü olan iPhone satışlarının zayıfladığını duyurmasıyla% 5,9 oranında arttı.

Mali dördüncü çeyrekte gelir 64,7 milyar dolara yükselirken, iPhone satışlarından elde edilen gelir bir yıl öncesine göre% 20 civarında düşerek yatırımcıları endişelendirdi.

Bir önceki çeyrekte gelirindeki ilk üç aylık düşüşünü yaşadıktan sonra, Google'ın ana şirketi Alphabet'in karı% 59 artışla 11,2 milyar dolara ulaştı.

Şirketin geliri% 14 artışla 46,2 milyar dolara çıktı.

Facebook'un karı geçen yıla göre% 29 artarak 7,8 milyar dolar oldu ve gelir 21,2 milyar dolara yükseldi ancak 2021'e bakıldığında şirket "önemli miktarda belirsizlik '' öngördü.

Twitter geçen yıla göre% 22 düşüşle 28.66 milyon dolar kazandı ve geliri% 14 artışla 936.2 milyon dolara yükseldi.

Şirket ayrıca, kısmen yaklaşan ABD seçimleri nedeniyle belirsizliğin ilerleyeceğini tahmin etti ve "reklamveren davranışının nasıl değişebileceğini tahmin etmenin zor olduğunu '' söyledi.

Editör: TE Bilisim