Ankara Sakarya Caddesinde Cemal Yıldırım, Muhammed Semih Karaoğlu ve Resul Kalyoncu'yu Gözaltına Alındı!

KHKlarGidecek BizKalacağız

KHK ile görevinden ihraç edilen kamu emekçisi olan Cemal Yıldırım, işe geri dönme talebiyle Ankara’da yaklaşık 4 yıldır sesini duyurmaya çalışan bir KHK mağduruydu. Üç gün önce İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatmış bugün ise Sakarya Caddesinde ki basın açıklaması ile yürüyüşü sonlandırmak isterken gözaltına alınmıştır.

Sesini daha geniş kitlelere duyurmak için İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyüşe başlatırken yaptığı açıklamada Yıldırım, “İstanbul’dan Ankara’ya hem KHK’lılar hem de adalet talebi için yürüyeceğim. Ya tutuklayacaklar ya da bırakacaklar ve yürüyeceğim. Yürüyüşten vazgeçmeyeceğim” demişti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakim, savcı, asker, polis, akademisyen, öğretmen, doktor, hemşire, mühendis gibi birçok meslek grubundan yüzbinlerce insan, sorgusuz sualsiz, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) bir gecede ihraç edilmişti. Kendilerine hiçbir savunma hakkı tanınmamış, hatta ne ile suçlandıklarından bile haberleri olmamıştı.

KHK ile görevinden ihraç edilen bir kamu emekçisi olan Cemal Yıldırım, işe geri dönme ve KHK'ların iptali talebi ile tüm KHK ve OHAL mağdurlarını temsilen 3 gün önce İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı.

Bugün, Saat; 12.30 da Ankara Sakarya Caddesi'nde son bulacak olan yürüyüşle ilgili basın açıklamasına polis müdahale etmiş ve gözaltılar yaşanmıştır.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter paylaşımında “Ankara, Sakarya caddesinde

@cemalyldrm ve ark. açıklama yapmaya çalışırken gözaltına alındı. "Zulme karşı direneceğiz" sloganları atan gruba da müdahale edildi.” dedi

Editör: TE Bilisim