Gezi Davası’ndaki Hukuksuz tutuklamalara tepki olarak AYM önünde açıklama yapmak isteyen TMMOB heyeti Ahlatlıbel Parkı’nda polis ablukasına alındı.

Anayasa Mahkemesi önünde yapılmak istenilen basın açıklamasına polis tarafından izin verilmedi. Kitle, Ahlatlıbel Parkında polis kordonuna alındı.

Katılımcıların kararlılığı sonucunda polis geri çekildi ve park içindeki tüm aktivistler bir araya geldi.

Adalet Nöbetinin 100. Gününe cezaevinden gönderilen mesajlar okundu.

Adalet Nöbetinin 100. gününde ortak açıklama Ankara İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Seyit Ali Korkmaz tarafından okundu.

Seyit Ali Korkmaz, Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu 7 arkadaşlarının, 18’er yıl ceza aldığı Gezi Davası Karar duruşmasının üzerinden 100 gün geçtiğini belirtti.

Osman Kavala’nın tam 1737 gündür, diğer arkadaşlarının ise 100 gündür haksız ve suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu ifade eden Korkmaz; arkadaşlarının masumiyetine inandıklarını, yapılan bu hukuksuzluğu kınadıklarını söyledi.

Meslek alanlarının tarihsel birikimiyle oluşmuş temel ilkeleri çerçevesinde halka ait olanı korumak ve kamu yararını savunmanın; mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevi olduğunu beyan eden Uncu; “Bu görev doğrultusunda, İstanbul kentinin en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi Parkı park olarak kalsın diye mücadele etmek, mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi” dedi.

Haziran 2013’de, korunması gerekenin yalnızca kamusal alanlar olmadığını ifade eden Korkmaz; iktidarın, baskı politikaları, temel hak ve hürriyetleri günden güne askıya alması ile yurttaşların yaşamının daha da olumsuzlaştığını, ülkenin geleceğinin karanlığa doğru sürüklediğini kaydetti.

Gezi Direnişinin aydınlık bir geleceği savunma, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkma ile doğal alanlarımızı, meralarımızı, kıyılarımızı, ormanlarımızı, kamusal alanlarımızı koruma düşüncelerinin kesiştiği simgesel bir mekana dönüştüğünü söyleyen Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Gezi; ülkemizin mücadele tarihine kazınacak bir toplumsal harekettir"

Gezi Direnişinde milyonlar; Toplumun ortak değerlerini bir bir sermayeye altın tepside sunan, bu gerçekliği örtmek üzere gerici bir toplum inşa etmeyi deneyen, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, etnik ve kültürel değerlere saldıran iktidarın karşısına dikildi.

Yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen İktidar, Gezi’yi defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştı ve hep başarısız oldu.

Uzun ve bariz hukuksuzluklar içeren bir dizi girişimin ardından, son olarak kendi partisinden milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımızın nezdinde Gezi’yi tutsak etmeyi amaçladılar.

Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebini hapsetmek istiyorlar.

Biliyoruz ki bugün yaşanan derin yoksulluktan ve ülkenin çöküşünden çıkış yolu, Gezi Direnişi’nde mücadele eden milyonların örgütlülüğünden geçiyor.

Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 100. Gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle, bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

100. günde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin!

Biz kazanacağız, Gezi kazanacak!”

Çok sayıda kurum temsilcisinin konuştuğu forum TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Editör: TE Bilisim