Antalya Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, TİS Taleplerini İçeren "Birlik Mektubu"nu Kamuoyu İle Paylaştı.

Karakurt'un Basına da Gönderdiği "Birlik Mektubu" Şu Konulara Dikkat Çekiyor;

Pandemi koşullarının ağırlığı ve hayat pahalılığı kamu emekçilerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiledi. Maaş ve ücretler yüksek enflasyon karşısında eridi. 2 Ağustos da başlayacak olan Merkezi Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde diğer sendika konfederasyonları hükümete sunacakları Sözleşme teklifini kamuoyu ile paylaştılar.

Memur Sen, T. Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu İş'in  özellikle ekonomik ve sosyal taleplerinin   büyük oranda ortaklaştığı görülüyor.

Ortak paydaların öne çıktığı bu Sözleşme döneminde daha iyi bir ücret ve çalışma koşullarını elde edebilmek için Sendikaların ortak hareket etmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Açıkçası, bu sözleşme döneminde sendikalar bir samimiyet testinden geçerek üç milyon beş yüz Kamu emekçisi nezdinde zorlu bir sınav verecekler. Konfederasyonumuz KESK bu doğrultudaki  tutumunu bir kez daha değerlendirerek yeni bir çağrıda bulunacaktır.

Belediye Emekçilerine olan sorumluluğumuz gereği Tüm Bel-Sen hem merkezi  hemde Şubeler düzeyinde işkolumuzda örgütlü olan Bem Bir Sen, Türk Yerel Hizmet Sen ve Tüm Yerel Sen sendikası Başkanlarına bir mektup yazarak bu sözleşme döneminde birlikte hareket etme çağrısında bulunuyoruz. İllerimizde,

İşyeri ve Şubeler üzerinden sözleşme komiteleri oluşturarak Merkezi Hükümet ile kurulacak olan Sözleşme Masasına daha güçlü oturmayı hedefliyoruz. Daha doğrusu sözleşme masasını sadece Ankara da değil, her il ve ilçede oluşturarak Sendikalarımiza   Hükümet karşısında dik duracaklari  güçlü ve sağlam bir zemin hazırlamak istiyoruz. Çünkü, emek karşıtı hükümetten hak almanın ve iyi bir sözleşmeye imza atabilmemizin yolu buralardan geçmektedir. Sonuçları itibariyle bu çaba ve girişimlerimizin sendikal rekabet ve bölünmüşlugu  etkisiz hale getirerek, birleşik ve güçlü bir emek hareketinin oluşmasına  katkılar sunacağına inanıyoruz.

Tüm Bel Sen olarak, İşyerinde, iş kolunda ve Ülkemizde belediye emekçilerinin birliğini savunan  bir sendikayiz. Antalya da İşkolumuzda örgütlü sendikalarin Yöneticilerine ilettigimiz bu davetimize/çağrımıza olumlu yanıt vereceklerini ümit ediyoruz.

SAYIN BAŞKAN;

Hükümetle 2 Ağustos da  başlayacak olan Merkezi Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde, Belediye ve Yerel Yönetim işkolunda çalışan emekçilerin talep ve beklentilerini  güçlü bir şekilde temsil edebilmek için, Sendikanizi işyerinde, sahada ve masa da birlikte ve ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

Sayın Başkan;

Bu çağrının, sadece Sendikamızın değil, aynı zamanda, sendikalı-sendikasız bütün Belediye Emekçilerinin ortak talebi olduğunu bilmenizi isterim.

Sayın Başkan,

*Öncelikle; enflasyon dahil, bu güne kadar yaşadığımız tüm  hak kayıplarının giderilmesi,

* Aylık ücretlerimize,  en az % 30  zam yapılması,

* Mevcut Sözleşmelerimiz üzerindeki olumsuz Sayıştay kararlarının iptal edilerek, geriye dönük uygulanmasına son verilmesi,

*  Sözleşme ücretlerine getirilen  üst sınır/limit  uygulamasının kaldırılması,

*3600 ek göstergenin bütün kamu emekçilerine verilmesi,

 *Haksız vergi dilimi uygulamasının iptal edilmesi,

*Çalışırken aldığımız tüm ücretlerin emekli maaşına yansıtılması,

*Sözleşmeli personelin kadroya alınması,

*Atamaların liyakata göre gerçekleştirilmesi

*Grevli, Toplu Sözleşmeli sendika hakkının yasal güvenceye kavuşturulması...

 Yukarıda sıraladığımız maddelerin hepimizin ortak  talebi olduğuna inanıyoruz.

Bu gerçeklikten hareketle, hem içinde bulunduğumuz zorlu koşullar ve  hem de temsil ettiğimiz kesimin istek ve talepleri sendikalarımiza  tarihi sorumluluklar yükleyerek  bir araya gelmemizi kolaylaştırmaktadır.

Dolayısıyla, bu gün sendikalar olarak, farklılıklarımızi değil, ortak noktalarımizi öne çıkarmanın zamanıdır diye düşünüyoruz.

Sayın Başkan, bir kez daha Şahsınızda, Sendikanızı;  'insanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ve çalışma koşullarını' elde edebilmek için işyerinde, sahada ve Toplu Sözleşme masasında yan yana ve  birlikte olmaya davet ediyoruz.

Bu samimi ve içten davetimize en kısa zamanda olumlu yanıt vereceğinize inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygılarımla.

İlhan Karakurt

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi Başkanı.

Editör: TE Bilisim