Apple, iOS 13.7 Güncellemesini Yayınladı

Apple, iPhone kullanıcılarına yeni bir yazılım güncellemesi gönderdi. iOS 13.7 olarak isimlendirilen güncelleme, COVID-19'a karşı "maruz kalma bildirimleri"ni kullanıcıların hizmetine sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, koronavirüs kapmış insanlarla temas halinde olurlarsa uyarılacaklar.

Şu sıralar daha çok iOS 14'le gündemde olan Apple, iOS 13.6'yı piyasaya sürdükten yaklaşık bir ay sonra, yeni bir güncelleme yayınladı. Apple, yayınladığı güncellemeyle işletim sistemini iOS 13.7'ye yükseltirken son güncelleme, kullanıcılara bir takım yenilikler getiriyor. Bu yeniliklerin başında da Türkiye'de kullanılamayan maruz kalma bildirimleri bulunuyor.

Maruz kalma bildirimleri, hayatımızın parçası haline gelen koronavirüs salgınıyla ilgili. Kullanıcılar, telefonlarının bu özelliğini kullanarak koronavirüs kapmış insanlara yaklaştıklarında bildirimler alıyorlar. Bu sayede temasın önüne geçilmesi hedefleniyor. Şu an için Türkiye'de kullanılamayan özellik, ABD'deki pek çok kullanıcı için hayat kurtarıcı olacak gibi görünüyor.

iOS 13.7'nin yeni özelliği işte böyle görünüyor

iOS 13.7'nin hayat kurtarıcı olması muhtemel maruz kalma bildirimi sistemi, kullanıcıları üçüncü taraf uygulamalardan kurtarıyor. Öyle ki bir kullanıcı, bu özelliği telefonunun Ayarlar menüsünü kullanarak aktif ediyor ve hayatına olağan şekilde devam ediyor. Eğer bir kullanıcı, COVID-19'a yakalanmış birisiyle temasa geçerse, telefona gönderilen bildirimle uyarılıyor.

iOS 13.7 ile birlikte kullanıcıların hizmetine sunulan yeni özellik, şu an için sadece Maryland, Washington DC, Virginia ve Nevada gibi bazı ABD eyaletlerinde kullanılıyor. Apple, kapsam alanının ilerleyen dönemlerde genişleyeceğini söylerken, özelliğin kullanılamadığı bölgeleri de unutmamış. Özellik, destek sunulmayan bölgelerde üçüncü taraf uygulamalara yönlendirme aracılığıyla kısmen kullanılabiliyor.

Bu arada, iOS 13.7 güncellemesi, sadece maruz kalma bildirimlerini kullanıcıların hizmetine sunmuyor. Şirket, bazı hata düzeltmesi ve genel sistem iyileştirmelerinin de bu güncellemeyle birlikte sunulduğunu ifade ediyor. Ayrıca kullanıcılara yeni Memoji çıkartmaları da iOS 13.7'yle sunuluyor. 

iOS 13.7 güncellemesi artık kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Bunun için telefonunuzun Ayarlar menüsü içerisinde bunun Yazılım Güncellemesi bölümüne gidebilirsiniz. Yaklaşık 400 MB büyüklüğünde olan güncelleme, iOS 13'ün de muhtemelen son güncellemesi olacak. Şirket artık, iOS 14 ve sonraki sürümler üzerinde çalışmalarını sürdürecek.

Editör: TE Bilisim