Arjantin 1993'ten beri ilk büyük şampiyonluğunu kazandı ve Lionel Messi nihayet milli takım için ilk büyük kupasını kaldırdı.

Arjantin, Cumartesi günü Copa America finalinde Brezilya'yı 1-0 yenerek milli takımın 28 yıl sonra ilk şampiyonluğunu garantiledi.

Arjantin'in Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda galibiyet golü, Rodrigo de Paul'ün Angel di Maria'ya uzun bir pas vermesinin ardından 22. dakikada geldi.

33 yaşındaki tecrübeli forvet, sol bek Renan Lodi'nin biraz özensiz savunmasına güvenerek kontrolü ele alıp kaleci Ederson'ı geride bıraktı.

Bu, Brezilya'nın turnuvada yediği üçüncü gol oldu.

Brezilya, heyecan verici bir ikinci yarıda baskıyı artırdı, ancak sahada beş forvet olmasına rağmen, olağanüstü Rodrigo De Paul tarafından korunan Arjantin savunmasına karşı bir eşitleyici alamadılar.

Arjantin'in galibiyeti, on yıldan fazla kulüp ve bireysel başarıların ardından mavi beyaz bir gömlekle ilk unvanını alan Barcelona forvet oyuncusu Lionel Messi için özel bir zaferdi.

Maç sona erdiğinde, neşeli takım arkadaşlarının bir kısmı ağlayan Messi'yi havaya fırlattı.

Messi, turnuvanın en çok gol atan oyuncusunu dört golle tamamladı ve Neymar ile birlikte en iyi oyuncu seçildi. Ama oyun boyunca sessiz kaldı ve maçı iki dakika kala bitirmek için altın bir fırsatı beklenmedik bir şekilde kaçırdı.

Bitiş düdüğü çaldığında Arjantin televizyonu “Arjantin Şampiyonu, Lionel Messi Şampiyonu!” ilan etti.

Zafer, Arjantin'in 15. Copa America zaferiydi ve tüm zamanların önde gelen kazananları olarak Uruguay ile aynı seviyeye geldikleri anlamına geliyor.

Galibiyetleri, Lionel Scaloni yönetimindeki mağlubiyetlerini 20'ye çıkardı ve Brezilya'ya 2018 Dünya Kupası çeyrek finalinde Belçika'ya kaybettiklerinden bu yana ilk rekabetçi yenilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim