Bir yeraltı yapısının içinde bulunan kalıntılar, iplerle bağlandı ve eller yüzü kapatarak bağlandı.

Kazıya katılan arkeologlardan biri, bir uzman ekibin Peru'nun orta sahilinde en az 800 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya bulduğunu söyledi.

Mumyalanmış kalıntılar, Güney Amerika ülkesinin kıyıları ve dağları arasında gelişen kültürden bir kişiye aitti. Arkeolog Pieter Van Dalen Luna Cuma günü yaptığı açıklamada, cinsiyeti belirlenemeyen mumyanın Lima bölgesinde bulunduğunu söyledi.

San Marcos Eyalet Üniversitesi'nden Van Dalen Luna, "Mumyanın temel özelliği, tüm vücudun iplerle bağlanması ve ellerin yüzünü kapatarak yerel cenaze düzeninin bir parçası olması" dedi.

Kalıntıların ülkenin yüksek And bölgesinde yaşayan bir kişiye ait olduğunu söyledi. "Radyokarbon tarihlemesi daha kesin bir kronoloji verecektir."

Mumya, Lima şehrinin eteklerinde bulunan bir yeraltı yapısının içinde bulundu. Mezarda ayrıca seramik, sebze kalıntıları ve taş aletler gibi sunuların da bulunduğunu söyledi.

Turistik destinasyon Machu Picchu'ya ev sahipliği yapan Peru, 500 yıl önce Güney Amerika'nın güney kısmına hakim olan İnka imparatorluğundan önce ve sonra, güney Ekvador ve Kolombiya'dan orta Şili'ye kadar gelişen kültürlerden yüzlerce arkeolojik alana ev sahipliği yapıyor.

Editör: TE Bilisim