İtalya'nın Lazio bölgesindeki tarih öncesi bir alanda dokuz Neandertalin kalıntıları ortaya çıkarıldı. En eskisi muhtemelen 90.000 ila 100.000 yaşında olabilir.

Yerel antropoloji direktörü Mario Rubini, keşfin "İtalya halkının tarihine önemli ışık tutacağını" söyledi.

İtalya Kültür Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, arkeologların Roma yakınlarındaki bir mağarada dokuz Neandertal erkeğinin fosil kalıntılarını bulduklarını söyledi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, bunlardan sekizi 50.000 ila 68.000 yıl öncesine aitken, en eskisinin 90.000 veya 100.000 yaşında olabileceğini söyledi.

Arkeologlar  , İtalya'nın Lazio bölgesindeki San Felice Circeo'daki Tiren Denizi kıyısına yaklaşık 100 metre (328 fit) mesafede bulunan, 80 yıldan daha önce bulunan tarih öncesi mağaralar olan Grotta Guattari'de büyük bir keşif yaptılar.

Bakanlık, "Geçmişte sitede bulunan diğer iki kişiyle birlikte, Guattari Mağarası'nda bulunan toplam kişi sayısını 11'e çıkardılar ve burayı Neandertal insanının tarihi açısından dünyadaki en önemli yerlerden biri olarak onayladılar."

Kültür Bakanı Dario Franceschini, keşfi "tüm dünyanın bahsedeceği olağanüstü bir keşif" olarak övdü.

Başka ne bulundu?

Arkeologlar, Ekim 2019'da Guattari Mağarası'nda yeni araştırmalar yapmaya başladı. Mağara ilk olarak 1939'da bir grup işçi tarafından tesadüfen bulundu.

Paleontolog Albert Carlo Blanc, kısa süre sonra iyi korunmuş bir Neandertal kafatası keşfetti. Mağara eski bir heyelanla kapatılmıştı.

Kazılarda ayrıca bölgedeki kemikler, kafatasları ve diğer vücut parçalarının yanı sıra yaban öküzü - soyu tükenmiş bir sığır - ve fil, gergedan, dev geyik, mağara ayıları, vahşi atlar ve sırtlanlar gibi hayvan kalıntıları da ortaya çıkarıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bulunan kemiklerin birçoğu açık kemirgen işaretleri gösteriyor"  denildi.

Eski atalar 

Neandertaller, insanların bilinen en eski akrabalarıdır.

2016'da bilim insanları, Sibirya'nın Altay dağlarından Neandertallerin, genetiklerinin% 1-7'sini modern insanların atalarıyla paylaşmış olabileceğini keşfettiler.

Yerel antropoloji direktörü Mario Rubini, "Neandertal insanı, bir türün zirvesini ve hakkında konuşabileceğimiz ilk insan toplumunu temsil eden insan evriminde temel bir aşamadır" dedi. 

Rubini, Roma yakınlarındaki Neandertal kalıntılarının keşfedilmesinin "İtalya halkının tarihine önemli bir ışık tutacağını" söyledi.

Neandertaller yaklaşık 40.000 yıl önce öldü. Bilim insanları, modern insanlarla artan rekabetin yanı sıra iklim değişikliği gibi faktörlerin onları öldürdüğünü öne sürdüler.

Editör: TE Bilisim