David Beckham'dan Whoopi Goldberg ve Angelique Kidjo'ya, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve diğer kurumların Elçileri, yaklaşan G7 Dünya Liderleri Zirvesi'ne şu anda aşı bağışlarının aciliyetinin altını çizen bir açık mektup imzaladılar.

Ünlüler, influencerlar ve aktivistler, “Ağustos ayına kadar bu acil bağışları yapmanızı ve erzak arttıkça bağışları artırmak için bir yol haritası belirlemenizi istiyoruz” diye yazdı. 

Priyanka Chopra Jonas ve Billie Eilish, Zirvenin G7 hükümetler arası lider ülkeler grubuna COVID-19 aşılarını "en çok ihtiyaç duyulan yere, hızlı" sağlayacak eylemler üzerinde anlaşmaları için hayati bir fırsat sağladığını vurgulayanlar arasındaydı.  

Aşı dozu bağışlarına ilişkin açık mektup

G7 Zirvesi, G7 liderlerinin COVID-19 aşılarını en çok ihtiyaç duyulan yerlere hızlı bir şekilde ulaştıracak eylemleri kabul etmeleri için hayati bir fırsattır.

Sevgili G7 liderleri,

Dünya, COVID-19 salgınıyla bir buçuk yılını harcadı, ancak virüs hala birçok ülkede yayılıyor ve hepimizi başladığımız yere geri getirme potansiyeline sahip yeni varyantlar üretiyor. Bu, daha fazla okul kapanması, daha fazla sağlık hizmeti kesintisi ve daha fazla ekonomik serpinti anlamına geliyor - her yerde ailelerin ve çocukların geleceğini tehdit ediyor.

Pandemi her yerde bitene kadar hiçbir yerde bitmeyecek ve bu da her ülkeye aşıları mümkün olduğunca çabuk ve adil bir şekilde ulaştırmak anlamına geliyor .

Bu hafta sonu yapılacak G7 Zirvesi, aşıları en çok ihtiyaç duyulan yerlere hızlı bir şekilde ulaştıracak eylemler üzerinde anlaşmanız için hayati bir fırsat .

UNICEF, uluslararası aşı eşitliği girişimi COVAX adına şimdiden aşıları teslim etmeye başladı. Ancak şu anda COVAX olması gereken yerden 190 milyon doz eksik ve bu da savunmasız insanları tehlikeli bir şekilde korumasız bırakıyor. Bazı ülkeler bu yıl içinde aşı bağışlamayı taahhüt etti, ancak şimdi dozlara ihtiyaç var.

UNICEF analizi, G7 ülkelerinin, yetişkin nüfuslarını aşılamaya yönelik mevcut planlarda önemli bir gecikme olmaksızın, Haziran ve Ağustos ayları arasında aşılarının yüzde 20'sini - 150 milyon dozun üzerinde - bağışlamak için yakında yeterli doza sahip olacağını gösteriyor. Bu acil bağışları Ağustos ayına kadar yapmanızı ve malzeme arttıkça bağışları büyütmek için bir yol haritası belirlemenizi istiyoruz. Tahminler, yıl sonuna kadar bağış için 1 milyar kadar dozun mevcut olabileceğini gösteriyor.

Dünyanın umutları omuzlarınızda. Birlikte, bu zorluğun üstesinden gelmelisiniz. Her çocuk ve herkes için daha sağlıklı, daha parlak ve daha adil bir gelecek inşa edelim.

UNICEF Elçileri ve destekçileri:

 Mektup için buraya tıklayın 

Editör: TE Bilisim