Fransa başta olmak üzere Avrupa'da pekçok ülkede, İngiltere, Amerika'da ve ne yazık ki canım ülkemde de aşı karşıtları mevcut. Ve sizler için araştırma yaptım, 'neden aşıya karşılar, savundukları ve endişe duydukları ne?' diye; bunları tek tek açıklamak istedim, umarım okurlar ve Corona mücadelesinin tam ortasındaki bir anestezi uzmanının sözlerine kulak verirler:

1- 'Aşıya karşıyız çünkü aşıyla bize Çip takacaklar, Bill Gates bizi izliycek: Dünyada insanlara entegre edilebilen radyofrekanslı çipler, deri altına enjekte ediliyor ve takip alanı sadece yazıcısının menzilinde, yani bu teknolojiyle uzaktan izleme mümkün değil. Uzaktan takip edilebilecek dünyanın en küçük bilgisayarı, 1*0.5 mm boyutunda olabilirken, aşıyla enjekte edilebilecek partikülün en fazla 0.4 mm olabildiği biliniyor. Bu maliyeti aşırı fazla uzaktan izleme mevzusu bilimsel, mantıksal, kapitalist hiçbir dayanağa uymuyor yani. Şimdi mesela şu an kafede ağzını geydirerek konuşup tek derdi yarın ne giysem olan genç kızımız ya da sokakları süpüren sevgili işçi kardeşim sorarım size; Bill Gates sizi neden izlesin yahu?!? Beni valla aşıyla çip takıp ' Türk doktoru günde 100 hasta nasıl bakıyo' diye Bill gates izleyecekse gurur duyarım, aşıya gerek yok, taksın lütfen!!

2- 'Aşıya karşıyız çünkü aşı kısırlık yapıyomuş': Bence Türk insanının en büyük endişesi bu, çünkü bizde 'üremek' özellikle erkekler için bir güç gösterisi. Günlük 10 lira hasılâtı olmayanların, 10 çocuk yapabilme gücü, belki de hayattaki tek kendini gösterebildiği, ' bakın bu dünyada ben de varım, nefes alıyorum, bi iş yapmıyorum belki ama ürüyorum' demesinin bi yoludur, anlamak zor tabi. Bu düşünce yapısındakileri keşke aşı kısır yapsa diycem de neyse konuyu dağıtmayayım: Yurtiçi yurtdışı yapılan araştırmalarda aşının kısırlık yaptığına dair tek bir kanıt, tek bir yayın yok! Bu plan Amerika'nınsa, onun düşmanı, rakibi ülkelerde de bir sürü bilim adamı var, bunu kanıtlayıp Amerika'yı göçertebilirdi di mi?
Bence özellikle Türk erkeklerinin 'kısırlıktan kastı: iktidarsızlık' olabilir. Ama lütfen sıkı durun: Aşının iktidarsızlık yaptığıyla ilgili bilimsel hiçbir yayın yok ama 'Corona'nın, hastalığı ayakta geçirenlerde dahil, sonrasında iktidarsızlık yaptığına dair pekçok bilimsel yayın' var, isteyene makaleleri gönderebilirim.

Dr. Figen Demir Kardeş

3-Aşıya karşıyız çünkü aşının uzun vade yan etkileri nelerdir, bilmiyoruz: Bugüne kadar üretilen her aşı için yan etki en fazla 2-3 ay sonraki süreci kapsar. Yani, Corona için üretilen tüm aşılar, sonrasındaki 3 aylık yan etki sürecinde izlenmiş ve ağır yan etki gözlenmemiştir. Uzun vade yan etki, 'hastalıklar için geçerli olup', Corona gibi çoklu organ ve sistemi tutan bir hastalığın uzun vade kötü sonuçlarının zaman içinde görüleceği aşikârdır.

4-Aşıya karşıyız çünkü aşı olan da hastalanıyor: Evet aşıların yüzde 100 koruyuculuğu yoktur ama aşısını olanların hastalığı daha hafif geçirdiği, aşı yüzdesi yüksek topluluklarda ağır hasta sayısı ve hastaneye yatış oranının azaldığı kanıtlanmış bir gerçektir. Zaten amaç 'maske ve mesafeyle virüsü hiç almamak', bulaş olduysa da ölmemek, ağır hasta olmadan virüsü yenebilmektir.

5-Aşıya karşıyız çünkü özellikle mRNA aşıları DNA'mızı etkileyerek genetiğimizi bozuyor: Aşıdaki mRNA, DNA'yı barındıran hücre çekirdeğinin dışında, sitoplazmada kalır. Yani çekirdekte bulunan DNA 'ya entegre olup değiştirebilmesi bilimsel olarak mümkün değildir!
Bu ülke inanın bunu yenebilir ama tekrar kapanmayı, yasakları, oluşacak ekonomik ve eğitimsel çöküntüyü yenemez! Lütfen bilime güvenin, devlet her ilde, ilçede, AVM'ler dahil her yerde 'ücretsiz' şekilde aşınızı yapıyor. Gidin aşınızı olun; ne ekmeğinin derdindeki esnafın rızkından, ne okuldan uzak kalan çocukların geleceğinin sorumluluğundan, ne de aşılanmayarak yaydığınız virüsten ölen birinin kul hakkından, ölümünün vebâlinden siz sorumlu olmayın!

Haydi Türkiye'm biz neleri yendik, mini minnak bir virüsü mü yenemiycez, aşılarınızı olun, toplum bağışıklığı olana kadar maske ve mesafeye dikkat edin, bitsin gitsin bu iş! Siz de eski sağlıklı, özgür günlerimizi özlemediniz mi?

Dr. Figen Demir Kardeş (Hunili Doktor)
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı

Editör: TE Bilisim