NEW YORK-Federal bir yargıç, şirketin New York Başsavcısı Letitia James'in iki New York City deposunda COVID-19 salgını sırasında kâra öncelik verdiğini iddia ettiği davasına karşı savunduğu için Amazon.com Inc aleyhine karar verdi.

Manhattan'daki ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, James'in davasını New York eyalet mahkemesine iade etme talebini kabul etti ve Amazon'un, çevrimiçi perakendecinin James'e dava açmasını engellemek için dava açtığı Brooklyn federal mahkemesine taşıma teklifini reddetti.

James, Amazon'u bir Staten Island ikmal merkezinde ve Queens dağıtım merkezinde işçileri koronavirüsten korumak için makul adımlar atma görevini görmezden gelmekle ve şikayette bulunan işçilere misilleme yapmakla suçladı.

Bir Amazon sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Rakoff, iki paragraflık emrin arkasındaki gerekçeyi daha sonra açıklayacağını söyledi.

James, davasının "ait olduğu yere" eyalet mahkemesine geri taşınmasını memnuniyetle karşılayarak, "Amazon, çalışanlarını bu salgın boyunca güvenli olmayan koşullarda çalışmaya zorladı" dedi.

Christian Smalls, bir yıl önce, Staten Island'daki depodaki koşullar nedeniyle bir protestoya liderlik ederken ücretli bir karantinayı ihlal ettiği iddiasıyla kovulmuştu.

Editör: TE Bilisim