Geldi, gelecek, olsak mı, çipli mi, çipsiz mi derkeen aşımız geldi, ben de bugün oldum. Tabi ki, maliyeti çok yüksek zeeenginlerin mRNA aşısı bize düşmez, onları daha çok mankenler, türkücüler!! ve tabi ki devlet erkânı oldu, ama inanın RNA aşılarıyla ilgili öyle çok yayın okuduk, tartıştık ki, bulsam da çekincem fazla olurdu heralde ya da ulaşamadığım ciğere mundar diyo da olabilirim tabe, neyse.

Çin aşısı için söyleyebileceğim tek şey; hastalığı ağır geçirme riskini tüm çalışma gruplarında azaltmış. Yani varsın tam koruyucu olmasın, gerekli önlemlere devam ederken hasta olursak da ağır geçirmezsek, yeter… Hani suçiçeği aşısı olan çocuklar geçirebilir ama şiddetli olmaz ya, onun gibi. O yüzden bırakın komplo teorilerini, bulduğunuz aşıyı olun! Toplum bağışıklığı olmadan inanın bu meredi yokedemeyiz.

Dr. Figen Demir Kardeş
(Hunili Doktor)

Gelelim ilk gözlemlerime:

1-Aşı olurken farkındalık yaratmak ve herkesin aşıya güvenini kazandırmak için foto çekip koyuyoruz, o şart gerçekten, eksik kalmayın! 'Fotomu çekin, ay sağdan soldan profilden al' filan derken, aşı olduğunu bilem hissetmiyo insan.

2-Alerjik bir insanımdır, ama şişmedim, kabarmadım. Aaaa şimdi aklıma geldi, bundan sonra alınacak kiloların sorumlusu belli: Çinden gelen aşıyı oldum, o gün bugün kilo aldım, şiştim ben doktoore hanım! Bi tepsi börek gömdüm, ondan diil aşıdan, kesin!!

3-Arabama bindim, önüme sinyalsiz geçen manyağa çok içten duygularımı arzettim, edep şeysim aynı, çok şükür.

4-Odamda masa üstündeki kalem, zımba, kaşe, silgi Çin malı ne varsa sankim onları daha çok sevdim, aramızda bi bağ oluştu; ayy kurban oliiyim minnak kalem, çen kıymızı mısıın, tükenmez miçin çeeen, bakınız sevdim onları.

5-Aynaya baktım, daha bi saçaklıyım sankim, ama o aşıdan diil, aylardır kuaföre gitmemekten olabilir kesin, net!

6-Hastalar hâlâ 'beni belimden uyutun', 'damaryolumun kapağını kapayın ordan soğuk giriyo' gibi garip isteklerde bulunmaya devam ediyor. Tüm toplum bağışıklanırsa bu sorular azalır umudundayım.

7-Televizyonda Alişan-Demet ikilisini gördüm, bunlara gıcık olma seviyem artmış sankim, evet evet kesinlikle bugün daha gıcığım!

8-ATV yi açıp haberlere bakınca 'vay anasına, ne kadar da mikemmelötesi bi ülkede yaşıyoruz, herşey toz pembe!' diyebilir miyim diye kontrol ettim, çok şükür hala herşeyin farkındayım!

9-Çay koydum, 'keşke çin böreği ossaydı da yeseydim' isteğim bir tesadüf olabilir mi; çohacayip gerçekten, bu konuda ateyizlerden açıklama bekliyorum.

10-Gözümü kapıyoruum, evet hayallerim yerinde, masallarım çalınmamış, kafamda kırk tilki dolanıyor, sadece 2 sinin kuyruğu birbirine dokandı, aşıdan önce dokanmıyordu, o kadar!!

Aşı gözlemlerime devam edicem, aşıları sevin, onlar da insan sonuçta, arkanızdan ağlarlarsa ayyy tööbeler ossun çince ağıt yakan bir aşı düşündüm bi ürperti geldi içime bak şimdi! Aşı olun ki kafanız ben gibi mikemmell olsun hebele hübele…

Editör: TE Bilisim