Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gelecek nesillerin yetişmesinde, manevi ve kültürel değerlerimizin yarınlarımıza aktarılmasında büyük rol üstlenmektedir öğretmenlerimiz.

Öğretmenlik bir insan yetiştirme sanatıdır. Öğretmenlik sevgi ve fedakârlıktan beslenen, büyük bir sabır ve özveriyle gelecek inşaa eden tarihin en anlamlı ve önemli mesleklerinden bir tanesidir.

Şuurlu, hayırlı ve topluma huzur kazandıracak nesillerin yetişmesi ancak şuurlu öğretmenlerle mümkün olacaktır. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız bu konuya “Bizim eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimiz tarihimizde iz bırakmış öğretmenlerimizi örnek almalıdırlar, yaptıkları işin şuurunda olmalıdırlar.” sözleriyle dikkat çekmiştir.

Öğretmenlerimiz tarih boyunca ağır sorumluluklar yüklenmişlerdir. İnsanlığın sınandığı, merhametin azaldığı, huzurun ve bereketin gün geçtikçe kaybolduğu şu günlerde öğretmenlerimizin sorumluluğu önemli derecede artmıştır. Öğretmenlerimiz bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmesi için bizlerde elimizden geleni yapmalı ve eğitimcilerimize gerekli desteği sağlamalıyız.

Unutmamalıyız ki tarihin akışını büyük insanlar değiştirecektir. Büyük insanlar ise ancak kökleri Kur’an ve sünnet ile yoğrulmuş; özü gür, gözü keskin ve yüklendiği emanetin bilincinde olan insanlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük insanlar yetiştirme uğrunda fedakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, başta birkaç gün önce Gaziantep’te şehit edilen Ayşenur öğretmenimiz olmak üzere ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

Editör: Haber Merkezi