SYDNEY / NEW YORK -Yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmanın başka belirtileri için yaklaşan gelir sezonunu izlemeleri ve doların iki haftanın en düşük seviyesine gerilemesi nedeniyle Asya hisselerinin bir göstergesi Çarşamba günü üç haftanın en yüksek seviyelerine tırmandı.

MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi, art arda ikinci gün kazançları için% 0.3 arttı. En son 18 Mart'ta görülen bir seviye olan 697.01'e kadar yükseldi.

Japon Nikkei bir gölge yükselirken, Avustralya hisseleri% 0.6 yükseldi ve Güney Kore'nin KOSPI'si% 0.5 arttı.

Bununla birlikte, geçen hafta güçlü bir yükselişin ardından bluechip CSI300 endeksi yaklaşık% 1 düşüşle Çin hisseleri zayıfladı.

JP Morgan Asset Management'ın küresel piyasa stratejisti David Kelly, "ABD ekonomisi, geniş aşılama ve mali teşvikten oluşan güçlü bir çift doz aşının ilk etkilerini yaşıyor" dedi.

Kelly, "Gerçek şu ki, tahminler çok belirsizliğini koruyor ... (ancak) erken işaretler toparlanmanın hızlandığını gösteriyor ve" normale "birkaç ay önce umut etmeye cesaret ettiğinden daha hızlı bir dönüş olduğunu gösteriyor," diye ekledi Kelly.

S&P 500 ve Dow'un geçen Cuma günü beklenenden fazla iş raporundan gelen iyimserliğin etkisiyle rekor seviyelere yükselmesinden bir gün sonra, üç büyük Wall Street endeksi bir gecede düşüşle kapandı ve veriler, ABD hizmet sektöründe dramatik bir toparlanma gösteriyor. 

Dow% 0,3 düştü, S&P 500% 0,10 kaybetti ve Nasdaq Composite% 0,05 azaldı.

Yatırımcılar ayrıca, boş pozisyonların Şubat ayında iki yılın en yüksek seviyesine yükseldiğini, artan COVID-19 aşılamaları ve ek hükümet teşvikleri arasında işe almanın dokuz aydaki en büyük kazancını elde ettiğini gösteren en son ABD iş fırsatları raporunu da değerlendirdiler.

Ayrıca Uluslararası Para Fonu, bu yıl küresel büyüme tahminini% 5,5'ten% 6'ya yükselterek ABD ekonomisi için hızla parlak bir görünüm elde etti.

Refinitiv verilerine göre, yaklaşan kazanç sezonunun bir önceki yıla göre% 24,2'lik S&P kar artışı göstermesi beklenirken, yatırımcılar kurumsal sonuçların yakın zamandaki olumlu ekonomik verileri daha fazla doğrulayıp doğrulamadığını görmek için izleyecekler.

Diğer yerlerde, ABD Hazine getirileri ABD doları üzerinde baskı oluşturarak, keskin bir şekilde% 0,874'e düştü. [FRX /]

Beş yıllık Hazine getirisi, yatırımcıların Merkez Bankası'nın 2024'e kadar faiz oranlarını yükseltmeyi beklemediğine dair sözüne ne kadar inandıklarının önemli bir barometresi olarak görülüyor.

Dolar, dünya para sepetine karşı iki haftanın en düşük seviyesine geriledi ve tüccarlar, düşen Hazine getirileri dolara baskı yaparken güçlü Mart performansından yararlandı.

Dolar endeksi 92.258'e düştü.

Euro 1,1874 $ 'da sabit kaldı, sterlin 1,3835 $' dan hafif yükselerek, Avustralya doları 0,7668 $ 'a yükselirken, Japon yeni 109,62 $' dan yükseldi.

Ham petrol fiyatları, COVID-19 aşılamalarının artması ve dünyanın en büyük yakıt tüketicisi olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ham petrol stoklarının 2 Nisan'da sona eren hafta sonunda düştüğünü gösteren bir raporun ardından daha güçlü küresel ekonomik büyüme beklentileri üzerinde yükseldi. [O / R]

Haziran vadeli Brent ham petrol vadeli işlemleri, 34 sent veya% 0,5 artışla varil başına 63,08 $ 'a yükselirken, ABD ham petrolü Mayıs ayı için 32 cent veya% 0,5 artışla 59,65 $' a yükseldi.

Spot altın, ons başına 1.737.6 dolardan bir dokunuştan düştü.

Editör: TE Bilisim