Ata’ma mektup…

Hayat her zaman adil değil işte, mutsuz sabahlara uyanmak kadar zor, sensiz bir çocuk bayramına uyanmak!

Oysa küçükken babam öğretmişti. Gerçek iyilik insanın yüreğinden taşardı. Derdi ki bütün insanlar iyi doğar, yeter ki sen görmesini öğren. Bir yerde bir yanlışlık olmalı Atam. Herkes olabildiğince kötü yine bu aralar, laiklik diye savunduğumuz değerler sarsılıyor yerinden. En zorlu koşullarda kurduğun devletin temeline vura vura devirmeye çalışıyorlar. Adalet ise yerin kaç kat dibinde, uzun zamandır kimsenin rastladığını sanmıyorum. Herkes öylesine kötü ve acımasız ki! En kötüsü de kötü olmanın hiç bir cezası yok. Buna karşın yaptığımız tüm iyiliklere bedel ödüyoruz. “İnsanları az tanıyınca seviyorsun çok tanıyınca sövüyorsun" ortası yok. Çok iyi havadislerim yok sana bu ara. Çok detay vermekten kaçınıyorum. İnsan utanır mı Ata’sından, utanıyorum işte. Beni buna mahkûm eden sistemi alıp yakasım geliyor.

Öyle çok birikti ki içimde cümleler, ağzımdan dökülürken kanatıyor dudaklarımı, ne kadar çok söyleyemediklerim varmış aslında ardından. Oysa sen hayata kulaklarını kapadığında seni bir kez daha anlamaya başlamıştık. Öngörülerin, nutuk ta yazdıkların. Şimdileri yıllar önce görüp bize anlatır gibi. Seninle aynı toprakların çocuğu olmak, gelmiş geçmiş en büyük liderin savunucusu olmak bir nefes kadar kıymetli. Yokluğunu avuçlarımıza vermeseydi kader daha iyi olabilirdik şimdilerde. Lakin “Cumhuriyeti size bıraktım” dediğini duyar gibiyim.

Ama yılmak yok biliyorum. Aynı öğrettiğin gibi. Aynı içimizde yaktığın, sönmeyen ve asla sönmeyecek ateş gibi. Ve biliyorum, muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcut.
O yüzden daha yapacak çok işim var sonra yine yazarım Atam. Daha fazla yormak istemiyorum seni. Çok özledim kısaca. Ellerinden öpüyorum çokça. Gelince birlikte harcayacağımız kocaman sarılmalar biriktiriyorum sana. Henüz bilmediğim bir tarihte yeniden görüşmek üzere.

Seni düşünmediğim zaman bil ki yanında olacağım, fikirlerin ise yetiştirdiğim çocukların avuçlarında dünyayı saracak.

Sevgi ve saygıyla…

Editör: TE Bilisim