ADANA BAROSUNDAN TÜRKİYE GAZETESİ YAZARI EKREM BUĞRA EKİNCİ’NİN BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK’E YÖNELİK “İNGİLİZ AJANIYDI” SÖZLERİNE SERT TEPKİ.

“ESEFLE VE ŞİDDETLE KINIYORUZ.”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, siyasi iktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Ekrem Buğra Ekinci’nin son yazısında, İngilizlere karşı savaş dersi verdiğimiz Çanakkale Zaferinin muzaffer kumandanı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü skandal sözleriyle “İngiliz Ajanı” olarak belirtmesi hakkında yazılı açıklamada bulundu. 

Açıklamasında görüş ve düşüncelerini belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız bugünlerde bu garip ve skandal sözler beyhude bir algı oluşturma çabasından öte bir şey değildir. 

Vatanımızı ingiliz mandasından kurtaran kahraman bir kişiliğin ingiliz ajanı olabileceğini söylemek Atatürk’e, aziz hatırasına ve onu gönlünde yaşatan halkımıza karşı büyük bir saygısızlıktır. 

Bazı çevrelerin ve siyasilerin zaman zaman Ulusumuzun en büyük kahramanı ve en saygın ortak değerlerinden olan, dünyanın gıpta ederek baktığı büyük devlet adamı ve askeri deha, entelektüel, ilerici ve modern bir insan olan Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldıklarını görüyoruz. 

Ama şu iyi bilinmeli ki;

Atatürk’e dil uzatmak bütün halkımıza ve milli değerlerimize dil uzatmaktır. Pervasızca ve büyük bir utanmazlıkla
Türkiye’nin kuruluş yıllarını ve Atatürk’ü hedef alarak iftira atılmasını, ajan ifadesinin kullanılmasını şiddetle ve esefle kınıyorum.

Vatanımızın kurtarıcısı, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ve devletimizin kurucusu, tüm mazlum milletler başta, dünyanın 20. Yüzyılın lideri kabul ettikleri Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden zatın belgeye ve bilgiye dayanmayan bu iftirasından ötürü halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum. 

Bu zat acaba Atatürk’ün, gözüne şarapnel parçası geldiği Trablugarp Savaşına ülkemiz adına gidebilmek için “Gazeteci Şerif Bey” takma adıyla gittiğini biliyor mu?

Adı Türkiye olan bir gazetede yazdıkları yer alan bu kişi Atatürk'e ajan diyerek hakaret etmiştir. Resmî makamların ve Cumhuriyet Savcılıklarının re’sen soruşturma açmalarını talep ediyoruz, ayrıca biz de suç duyurusunda bulunacağız ve hukuki sürecin takipçisi olacağız.

Herkesin bır ülkesi vardır ama her ülkenin Mustafa Kemal Atatürk’ü yoktur...”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim