Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı

 

“Atatürk gönüllerden silinmez/silinemez”

 

“Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ATATÜRK’e borçluyuz”

 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, emperyalistlerin Sevr’e dayanarak yurdu işgaline karşı Samsun’dan Anadolu’ya geçerek Kurtuluş Mücadelesini başlatan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) açıp egemenliği millete vererek ulusun kendi kaderini belirlemesini sağlayan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ulusumuza özgürlüğünü, ülkemize bağımsızlığını kazandıran, Cumhuriyet’i kurarak ulusu kul olmaktan kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün gönüllerden silinmeyeceğini, silinemeyeceğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Erdem, “Devrimleriyle çağdaş uygarlık yolunda laik, demokratik, sosyal bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84.yılında saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“Varlığımızı, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı Atatürk’e borçluyuz” diyen Başkan Hülya Erdem, şunları söyledi:

“Düşmanlarının dahi takdirini toplayan, askeri ve siyasi dehası, ileri görüşlülüğü ve toplumsal kaygılarıyla çağının çok ilerisinde bir liderdi Atatürk. İki büyük eserinin de yüzüncü yılını kutlamaya hazırlanırken, mirasına ve eserlerine  yönelik saldırılar da doruk noktaya ulaşmış olsa da Atatürk, bugün tüm dünyanın bir değeridir. Fikirleriyle 100 yıl sonrasında yolumuzu bir meşale gibi aydınlatan Atatürk’e olan sevgimizi gönüllerimizden silmeye kimsenin gücü yetmez. Fikirlerini de emaneti olan Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni de sonsuza dek yaşatacağımız. Yolumuz Atatürk’ün ışıklı yoludur.”

Editör: Haber Merkezi