Ankara Tabip Odası "Hemen hergün bilim insanlarını hedef alan saldırılarla karşılaşıyoruz. Kötü yönetilen pandeminin sorumluluğunu almayanlar bilim insanlarına yapılan saldırılara da sessiz kalıyorlar. Pandemi yönetimini adeta bir algı yönetimine çevirenler şunu bilmelidirler ki aşılamanın önemini her gün vurgulayan bilim insanlarının ve aşı bekleyen milyonların yanındayız!"dedi

Ankara Tabip Odası, pandemi sürecinde halkı bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulunan hekimlere yönelik tehdit ve hakaret  içerikli  paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Pandemi sürecinde halkı bilinçlendirme amaçlı paylaşımları nedeniyle biliminsanı hekimlerin sosyal medya platformları üzerinden tehdit edilmesi, hedef alınması ve hakarete maruz kalmasını hekime yönelik şiddet olayı olarak değerlendiren ATO konuyu 7 Mayıs Cuma günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına taşıdı. 

ATO Hukuk Bürosu, savcılığa sunduğu suç dilekçesinde kimlikleri soruşturma sürecinde tespit edilecek şüpheli ya da şüphelilerin, “kamu görevlisi sağlık meslek mensuplarına yönelik tehdit”, “kamu görevlisi sağlık meslek mensuplarına yönelik görevinden dolayı alenen hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “halkı kanunlara uymamaya tahrik” suçlarından yargılanıp cezalandırılmalarını talep etti.  

ATO’nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı  tarafından  adli soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim