"İlaç laboratuvarlarının ilaçlarını astronomik fiyatlarla empoze ettiği ABD ve Avrupa Birliği gibi ülkelerin aksine, Rusya para peşinde değil."

Fransız Monde diplomatique gazetesinin İspanyolca baskısında, Rusya'nın Sputnik V aşısını yarattığını ve koronavirüs pandemisini baskılayabilecek bir ilacı bağımsız olarak geliştirme yeteneğini gösterdiğini yazıyor.

Makalenin yazarı Federico Cuzco, Batı'nın Rus bilimsel geleneği hakkındaki cehalet nedeniyle bu ilacın ortaya çıkmasına şüpheci ve kayıtsız tepki verdiğine inanıyor.

Gazeteci, Sputnik V aşısının yaratılmasının Rusya'daki tüm tarihsel bilimsel gelişmeler zincirinin sonucu olduğunu vurguladı. Ancak, ona göre Batılı "hikaye anlatıcıları" Rusların başarılarını yıllardır reddediyorlar ve şimdi bir uyuşturucunun yaratıldığının duyurulmasıyla şaşırıyorlar.

Cuzco, Sputnik V'in şu anda tüm dünyaya yayıldığını ve belki de 50 yıl içinde hiç kimsenin Batı'nın Rus aşısı hakkındaki şüphelerini hatırlamayacağını sözlerine ekledi.

Ağustos ayında, Sağlık Bakanlığı, Gamaleya Elektrokimya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen, COVID-19'un önlenmesine yönelik dünyanın ilk aşısını tescil ettirdi. Adı "Sputnik V" idi. İlaç, önemli avantajları güvenlik, etkinlik ve uzun vadeli olumsuz sonuçların olmaması olan insan adenoviral vektörlerinin çalışılmış ve kanıtlanmış platformunda yaratılmıştır.

Editör: TE Bilisim