Almanya'nın 'Pascha' genelevi, koronavirüs krizinin ortasında iflas etti

Medyada çıkan haberlere göre, Avrupa'nın en büyük genelevlerinden biri koronavirüs salgını sırasında iflas etti. Uzmanlar, kriz nedeniyle iflasa giden birçok Alman şirketinden biri olduğunu söylüyor.

Bir Alman gazetesinin Perşembe günkü haberine göre, Almanya'nın batısındaki Köln kentinde önemli bir dönüm noktası olan genelev "Pascha" iflas başvurusunda bulundu.

Genelev müdürü Armin Lobscheid yerel gazete Express'e "Sonunda geldik" dedi .

Gazete, Lobscheid'in genelevin sürmekte olan salgın sırasında uygulanan fuhuş yasağı sırasında tüm mali rezervlerini tükettiğini söylediğini belirtti. Genelev 11 katlı bir binada faaliyet gösteriyor ve masörler ve aşçılar da dahil olmak üzere yaklaşık 60 personeli var.

Gazete, normalde 120 fahişenin de orada serbest olarak çalıştığını bildirdi. Bununla birlikte, Köln'ün bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, COVID-19'un yayılmasını engellemek için alınan birkaç önlemden biri ile beş ay önce fuhuşu yasakladı.

Net olmayan tahminler

Lobscheid, eyaletteki yetkilileri, kısıtlamaların ne zaman sona ereceği konusunda tahminlerinde net olmadıkları için eleştirdi.

Gazetede, "Böyle plan yapamayız. İşlerin gelecek yılın başında yeniden başlayacağına dair güvence vermiş olsaydık, bankaların yardımıyla iflastan kurtulabilirdik." Yasağa rağmen ücretli seks hizmetlerinin devam ettiğini ancak anonim olarak ve herhangi bir vergi ödenmeden herkesin bildiğini ekledi.

Seks işçilerini temsil eden kuruluşlar, genelevlerin kapatılmasının fahişeliği yeraltına zorlayacağı ve kadınları daha büyük sömürü risklerine maruz bırakacağı konusunda uyardılar.

Beklenen iflas dalgası

"Pascha" nın iflas haberi, Almanya'nın önde gelen kredi bürolarından biri olan Creditreform'un, pandeminin etkisiyle Almanya'daki iflas başvurularında büyük bir artış olduğu konusunda uyarıda bulunurken geldi.

CEO Volker Ulbricht Çarşamba günü, "Dördüncü çeyrekten itibaren başvurularda önemli bir artış olacak," dedi. Kültür, spor ve rekreasyon alanındaki şirketlerin, özellikle küçük işletmelerin ötesinde, özellikle güçlü bir baskı altında olduğunu söyledi. Bu, şu anda kötüleşen ödeme geçmişleriyle gösterildi, dedi. 

Öngörüleri, Almanya savaş sonrası dönemin en kötü durgunluğuyla yüzleşirken geliyor. 

Editör: TE Bilisim