Avustralya polisi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkede tespit edilen tahmini 140 milyon Avustralya doları (104 milyon ABD doları) değerindeki en büyük eroin sevkiyatına el koyduklarını ve yasadışı uyuşturucu ithalatı nedeniyle bir Malezya uyrukluyu tutukladıklarını söyledi.

Polisten yapılan açıklamada, Malezya'dan, Melbourne'deki bir işletmeye gönderilen seramik karolardan oluşan bir deniz taşımacılığı konteynerinde, kuyruklu piyano kadar ağır olan 450 kg'lık (990 pound) sevkiyatın tespit edildiği belirtildi.

Polis, Avustralya'da tipik bir uygulama olan tutuklanan adamın adını vermedi.

Adam, sınırda kontrol edilen bir uyuşturucuyu ithal etmek ve ticari miktarda bulundurmaya teşebbüs etmekle suçlandı. Polis, azami cezanın ömür boyu hapis olduğunu söyledi.

Avustralya Federal Polis Komiseri Krissy Barrett, Avustralya Federal Polisi'nin Malezya Kraliyet Polisi (RMP) ile birlikte çalıştığını söyledi.

Barrett yaptığı açıklamada, "Her iki ulusumuza da zarar vermeye ve suç faaliyetlerinden milyonlarca dolar kar elde etmeye çalışan ulusötesi organize suç örgütlerini tespit etmek ve bozmak için birlikte çalışmaya devam ediyoruz." Dedi.

Polis, Avustralya toplumunda tüketilen yaklaşık her 2 kilogram eroin için bir ölüm olduğu tahminlerine dayanarak, eroinin ele geçirilmesinin 225 hayat kurtardığını tahmin etti.

Editör: TE Bilisim