MELBOURNE, 24 Temmuz - Avustralya'nın en kalabalık eyaleti Yeni Güney Galler Cumartesi günü, devletin geri kalanını tehlikeye atabileceği konusunda uyardığı kötüleşen bir salgında, bu yıl üst üste üçüncü günde yeni bir günlük COVID-19 enfeksiyonu vakası bildirdi.

Yeni Güney Galler, Sidney merkezli salgında, önceki gün 136'dan 163 yerel olarak edinilmiş COVID-19 vakası bildirdi ve 37 hasta yoğun bakımda.

Eyalet Sağlık Bakanı Brad Hazzard, Cuma günkü ulusal bir kabine toplantısında reddedildikten sonra, Sidney'in sıcak noktalarındaki gençlerin aşılanabilmesi için diğer eyaletlere bazı Pfizer aşılarından vazgeçme çağrısını yineledi. 

Komşu devletlere, diğer krizler sırasında Yeni Güney Galler'in kendilerine sağladığı yardımı hatırlattı ve onları, umutsuzca ihtiyaç duymadıklarını söylediği bazı aşılarını teslim etmeye çağırdı.

"Ateşleri söndürmekle karşılık vermek arasındaki farkı tam olarak göremiyorum ... sel ve bu COVID virüsünü geri püskürtmek, aslında burada Yeni Güney Galler'de daha da kötüleşirse, aslında tüm ülke için büyük sorunlar yaratabilir, " Hazzard gazetecilere söyledi.

Hazzard, Cumartesi günü Başbakan Scott Morrison'ın Yeni Güney Galler'e aşı tedarikini artırma sözünden habersiz olduğunu söyledi.

"Şu anda iki kolunuz arkanızda bir savaşta savaşmak gibi" dedi.

Ancak Victoria eyaletinin sağlık bakanı Martin Foley, aşılarının hiçbirini Yeni Güney Galler'e göndermeyeceğini, ancak federal hükümetin ulusal bir stoktan Yeni Güney Galler'e herhangi bir yedek aşı göndermesini tamamen destekleyeceğini söyledi.

Eyalet sağlık yetkilileri, Yeni Güney Galler'deki yeni vakalardan en az 45'inin bulaşıcı iken toplumda zaman geçirdiğini söyledi. Devlet, 30 Temmuz'da sona erecek bir kilitlenmeyi uzatıp uzatmamayı tartarken, bu rakam yakından izleniyor.

Hazzard, özellikle evde kalma emirlerine rağmen virüsün aile ziyaretleri yoluyla yayılması olduğunu söyledi. NSW Sağlık direktörü Jeremy McAnulty, endişe verici bir örnekte, 18 vakanın bir aile trajedisinden sonra bir toplantıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Hazzard, "Topluluğumuzun, özellikle güneybatı ve batı Sidney'de evde kalmaya, mesajı duymaya ve evde kalmaya gerçekten ihtiyacımız var." Dedi.

Victoria, bir gün önceki 14'ten Cumartesi günü yerel olarak edinilen 12 koronavirüs vakasını bildirdi ve en kalabalık ikinci eyalet Salı gecesinden itibaren sıkı bir tecrit kaldırılıp kaldırılmayacağını tartışırken umut verici bir işaretle.

Editör: TE Bilisim