"Aile hekimleri daha fazla yıpratılmasın"

"Aile hekimleri 10 yıldır sorunlarla boğuşuyor"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, aile hekimlerinin 10 yıldır süren kronik sorunlarına çözüm üretilmesi için Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Meclis'te konuşan Ayhan Barut, "Gelin aile hekimlerinin 10 yıldır süre gelen sorunlarını hep birlikte sona erdirelim, aile hekimlerinin önünü açalım" çağrısında bulundu.

"SAĞLIKTA SORUN ÇOK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemiyle mücadelede sağlık emekçilerinin haklarının ödenmemesine tepki gösterdi. Sağlıkta yaşanan sorunlara, ek ödeme, özlük haklar ve çalışma koşullarıyla ilgili problemlere değinen Ayhan Barut, sağlıkta 39 branşta atama bekleyen on binlerce gencin de görmezden gelindiğini ifade etti.

"AİLE HEKİMLERİNİN ÖNÜNÜ AÇALIM"

Sağlık Bakanlığı'nın salgın sürecinde aile hekimlerine güvendiğini ancak aile hekimlerinin 10 yıldır süre gelen kronik sorunlarını çözmediğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Aile hekimlerimizin çözüm bekleyen çok ciddi sorunları var. Vekaletsiz izin hakkı, aile sağlığı çalışanı açığı, meslek hastalığı kabulünde illiyet bağı aranması, şehitlik haklarından faydalanamama, emeklilik ve özlük hakları ile ilgili sorunlar, ASM binalarının fiziksel yetersizliği, aşı dolaplarının yetersizliği, ek ödemede üvey evlat muamelesi gibi sorunlar bunlardan bazıları. Bu sorunlar uygulamada verimi istenen düzeyin altında tutuyor maalesef. Ekonomik ve sosyal yönden yıpranan ve ülkemizin salgın sürecinı aşmasında en çok fayda sağlayacaklar arasında aile hekimleri yer alıyor. Gelin aile hekimlerinin 10 yıldır süre gelen sorunlarını hep birlikte sona erdirelim. Aile Hekimlerinin önünü açalım, onlar da salgını bitirme noktasında en başarılı sonuç için içleri rahat bir şekilde mücadele versin."

Editör: TE Bilisim