3 günde 13 köye gittiler

"Üretici köylülerimiz kazanmalı, kentimiz ve ülkemiz kalkınmalı"

"Mağdur edilen üretici köylülerimizin yüzünü güldüreceğiz"


ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 3 gün boyunca Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı 13 köyü gezerek üretici köylülerle buluştu. CHP Karataş İlçe Başkanı Cengiz Şimşek ve partililerle birlikte köylülerle bir araya gelen Barut, "Halkın iktidarında maliyetler altında ezilen, ürünü para etmeyen ve kan ağlatılarak mağdur edilen üretici köylülerimizin yüzünü güldüreceğiz" dedi.

CHP HEYETİ KÖYLERDE

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Karataş Ovası'nda üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını, talep ve beklentilerini dinleyip çözüm adına birlikte neler yapabileceklerini değerlendirdi.

CHP Karataş İlçe Başkanı Cengiz Şimşek, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Temsilcileri ile beraber üretici köylülerle buluşan Barut, her zaman halkın ve üreticilerin yanında olduklarına dikkat çekti. Üretici köylülere yönelik 3 günlük gezi programı yapan Barut, Karataş Ovası'ndaki Hacıhasan, İsahacılı, Topraklı, Terliksiz, Çukurkamış, Çimeli, Kızıltahta, Kesik, Çağşırlı, Sirkenli, Gölkaya, Çakırören (Sırınsı) ve Yemişli'de çalışma yaptı.


"TEK ÇARE, ÜRETİM VE ÜRETENE DESTEK VERİLMESİ"

Karataş'ın Helvacı Köyü'nden olan ve üretici köylü buluşmasında köy muhtarlarının da eşlik  ettiği Barut, bölgede ağırlıklı olarak buğday, mısır, karpuz, soğan, soya, pamuk ve narenciye üretimi ile hayvancılıkla uğraşan yurttaşların yaşadıklarına ilk ağızdan tanıklık etti. Yüksek üretim maliyetleri altında ezilen çiftçilerin ve besicilerin yüzünün gülmediğine dikkat çeken Barut, "Üretici köylülerimiz ürettiğinden kazanamıyor, maliyetler altında eziliyor. Ürünü para etmeyen çiftçimizin, etinden sütüne zarar eden besicimizin sorunları çözümsüz değildir. Bizler halkımızın desteğiyle milletin efendisi üretici köylülerimizi açlık ve yoksulluğa mahkum edenlerden ilk seçimde hesap soracağız. Üretici köylülerimiz iktidardan tarımsal üretime ve üretene, yetiştiricilerimize  destek bekliyor. Ama onlar adım bile atmıyor.

Tarımsal üretim ve üretene destek verilmezse çiftçimizin yüzü gülmez, kentimiz ve ülkemiz gelişip kalkınmaz. Tek çare üretim ve üretene destek verilmesidir. Halkın iktidarında maliyetler altında ezilen, ürünü para etmeyen ve kan ağlatılarak mağdur edilen üretici köylülerimizin yüzünü güldüreceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim