"Ocakları yıkan bu yangını söndürün"



"Açlık, yoksulluk ve sefalet dayatılıyor"



ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, halka açlık, yoksulluk ve sefalet dayatan iktidara ve uygulanan yanlış politikalara sert tepki gösterdi. Meclis'te konuşarak halka açlık, sefalet ve yoksulluğun dayatıldığını bildiren Barut, hükümeti ocakları yıkan ekonomik krize çözüm bulmaya çağırdı.



"GERÇEKLERİ SAPTIRMAYIN"



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Türkiye’de enflasyon durdurulamıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre Mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.08 artarak yıllık bazda yüzde 16.19’a yükseldi. Halkımızı sürekli yoksullaştırıp açlık ve sefalete mahkum ediyorlar. Enflasyon canavarının büyümesine neden olan iktidar, cambazlık yaparak algı oyunlarıyla gerçekleri saptırmaya çalışıyor" dedi.



"AÇLIK, YOKSULLUK VE ÇARESİZLİĞE ÇÖZÜM BULUN"



Türkiye'de salgınla birlikte derinleşen sorunların can yaktığını, insanların çaresizlik nedeniyle yaşamına son verdiğini anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ekonomik kriz ocakları söndürüyor, yüreklere ateş düşürüyor. Enflasyon açlık, sefalet, işsizlik, yoksulluk ve zulüm demektir. Bu zulmü reva görenler Saraylarda sefa sürüyor ama bu böyle gitmez, gitmemeli. Daha geçen gün Adana'da geçim sıkıntısı yaşayan gencecik bir işçi kardeşimiz yaşamına son verdi. İktidarı bu yangını söndürmeye çağırıyoruz! Algıyı bırakın, ülkenin gerçek gündemi olan açlık, yoksulluk ve çaresizliğe çözüm bulun! Siz yapmıyorsunuz ama biz çözüm projelerimizle yapacağız. Bu düzen değişecek, mutlaka değiştireceğiz!"

Editör: TE Bilisim