"Kronik hastalar, 60 yaş üstündekiler işe çağrılmasın"

"Yanlışta ısrar etmeyin, etkin çözüm üretin"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemiyle etkin mücadele için kronik rahatsızlıkları bulunanların, 60 yaş üstündekilerin kamu ve özel sektörde işe çağrılmamasını, çalışmak zorunda olanlara da gerekli desteğin verilmesini, etkin önlem alınmasını istedi.

"DURUM VAHİM, ETKİN ÖNLEM ALIN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Pandemi nedeniyle halk sağlığına yönelik tehdit sürerken işyerleri kapatılan esnafımız zorda, günlük geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olan yurttaşlarımız perişan halde. İktidar salgının seyri artarken yanlışta ısrar etmeye, seyirci kalmaya devam ediyor. Aynı şeyleri tekrar ederek farklı sonuç beklemek hatadır. Salgın tablosu ortada. Durmayın, etkin önlem alın, sosyal devletin gereğini yapın, çare üretin" diye konuştu.

"YANLIŞTA ISRAR ETMEYİN"

Salgınla mücadele kapsamında kamuoyuna duyurulan kısıtlama ve çalışma süreleriyle ilgili kararı değerlendiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanlığı kararıyla, kamu çalışanlarından, Sağlık ve MİT Başkanlığı hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaşın altında çocuğu olan kadın personelin idari izinli sayılacağı açıklanmıştı. Ancak bazı kurumlarda bu kapsamda olan emekçilere izin verilmedi. Kronik hastalığı olanları çalıştırmak, okullar uzaktan eğitimdeyken 10 yaşın altında çocuğu olan kadın personelden işe gelmelerini istemek yanlıştır. Covid-19’dan en çok da hayatını kaybedenler kronik hastalığı olanlar. Buna rağmen kanser hastaları, 60 yaş üzeri olanlar, kronik hastalar işe çağrılıyor. Öğretmenler dahil kamu emekçilerinin daha aşılanmadığı gözetildiğinde riskin boyutu ortaya çıkıyor. Yanlışta ısrar etmeyin."

Editör: TE Bilisim