Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon açıklamasına sert tepki gösterdi. Son bir yılda Türk lirasının yüzde 100 değer kaybettiğini, elektrikten akaryakıta her şeye yüzde 130'ları aşan zamlar yapıldığını belirten Barut, "Algı operasyonlarıyla gerçekleri değiştiremezsiniz. Gerçekler o kadar can yakıcı ki, yurttaşın ocağında aş pişmiyor artık. Rezilliğinizi gizleyemezsiniz. Emekçilerin yaşamlarını iyileştirin, halkın geçim şartlarını kolaylaştırın. İşçi, emekçi, memur, emekli herkesin maaş ve ücretlerini gerçek verilere göre düzeltin" dedi.

"GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 80'İ GEÇTİ"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Türk lirası yüzde 100 değer kaybetmiş, açlık ve yoksulluk zirveye ulaşmış, işsizlik rekor kırarken iktidarın pembe boyacısı TÜİK'e göre tüketici fiyatları, aralık ayında yüzde 13.58 artarken, yıllık enflasyon yüzde 21.31'den, yüzde 36.08'e yükselmiş. Elektriğe yüzde 130 zam niye yapıldı, döviz kurları neden yükseldi, açlık ve işsizlik niye arttı? Yesinler sizin nesnelliğinizi! Yazıklar olsun!" dedi.

"ACİL ADIM ATIN"

Pandemiyle birlikte Türkiye'de ekonomik krizin daha da derinleştiğini, iğneden ipliğe her şeye yüksek oranda zam geldiğini, yüksek döviz, faiz ve enflasyonun herkesi çok olumsuz etkilediğini bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Emeklilerimizin, kamuda çalışan işçi ve emekçilerimizin maaşı ekonomide yaşanan vahim durum nedeniyle adeta eridi, yok oldu. İnsanca bir yaşam için, açlık ve yoksulluğun son bulması için harekete geçmesi gerekenler iktidarın pembe boyacısı TÜİK eliyle algı operasyonu peşinde koşuyor. Reel anlamda yaşanan ekonomik krizin etkisini herkes evinde, işinde, mutfağında, yaşamında derinden hissediyor. Saraylarda yaşayıp lüks içinde sefa sürenler, emekli, işçi ve emekçilerimizin halini görmüyor, sorunlara çare bulmuyor. İsraf, talan ve vurgun anlayışından uzak durulursa, kaynaklar işçi ve emekçilerimize, esnafımıza, çiftçimize, emeklimize, işsizimize aktarılırsa bu sorunlar biter. Yapılacak işler belli, atılacak adım da belli. Kuru inadınızdan vazgeçin. Halkın perişan halini görün, üretim odaklı ekonomik modele yatırım yapın. Üreten, alınteriyle geçinen, emeklimiz desteklenirse bu sorunları rahatlıkla aşarız. Yanlışta ısrar etmeyin, acil adım atarak harekete geçin!"

Editör: TE Bilisim