Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin 16. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu tarihinde rekor katılımla gerçekleştirildi.

Divan Kurulunun oluşturulması sonrası, önce Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu ardından Yönetim Kurulunun geçmiş dönem faaliyetleri üyelerce oy birliğiyle ibra edilirken, Dernek Tüzüğünün bazı maddelerinde yapılması planlanan değişiklikler üyelerin onayına sunuldu ve Genel kurul tarafından kabul edildi.


Seçim gündemine geçildiğinde, 3 Aday Listenin yarışa katıldığı ve mevcut Başkan Aziz Sağıroğlu’nun Beyaz, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı ve Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Kara’nın Mavi, Hakan Menderes Göçer’in
Kırmızı Liste ile girdiği görüldü.


Başkan Adaylarından ilk önce, seçime Beyaz Liste ile katılan mevcut Başkan Aziz Sağıroğlu kürsüye çıkarak üyelere, geçmiş dönemde yapılan faaliyetlerden ve gelecek dönemde yapılması planlanan icraatlarından bahsetti.


Konuşması katılımcıların alkışlarıyla sık sık kesilen Sağıroğlu konuşmasını “Seçime 3 aday olarak katılıyoruz lakin bu seçimin kaybedeni yoktur, hepimiz akrabayız. Birlikte kazanacağız.” diye tamamladı.
Daha sonra kürsüye çıkan isim, seçime Mavi Liste ile katılan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı ve Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Kara oldu.

Kara konuşmasında özetle “Öncelikle Aziz Başkanıma bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.
Kan değişiminin vaktinin geldiğini düşündüğüm için aday oldum, takdir üyelerimize aittir.” dedi.

IMG-20230109-WA0060
3. Aday olarak kürsüye çıkan ve seçime Kırmızı Liste ile katılan Hakan Menderes Göçer’de üyelere yönelik konuşmasında diğer iki adayın kendinden yaşça küçük olduğuna dem vurarak, “ Her iki kardeşime de başarılar diliyorum ancak, bireysel olarak şahsımın ve ekibimdeki arkadaşlarımın tecrübesi ile derneğimizi çok daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


Seçimli 16.Olağan Genel Kurula, Dernek tarihinde daha önce görülmemiş rekor katılım olması gözlerden kaçmazken, sandıklar açılmaya başlayınca heyecan da zirve yaptı.


Açılan sandıklar sonucunda seçime Beyaz Liste ile Katılan mevcut Başkan Aziz Sağıroğlu’na 516 oy, Mavi Listeyle katılan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı ve Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Kara’ya 178 oy, Kırmızı Listey ile katılan Hakan Menderes Göçer’e 23 oy çıktı.

IMG-20230109-WA0048
Gerçekleşen Seçim Sonucuna Göre, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin Yönetimi şu şekilde oluştu:


YÖNETİM KURULU ASİL
1) Aziz SAĞIROĞLU
2) Mehmet ALPER
3) Av.Yasemin Çiğdem YURDUSEVİMLİ
4) Teoman YILMAZ
5) Rahmi SOLMAZ
6) Serkan DİREN
7) Mehmet ÖZGÖK
8) Av.Mustafa BAZ
9) Hüseyin KIRBAŞ

Editör: Haber Merkezi