Bugün, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın 84. yıl dönümü.

Yaklaşık bir asır evvel aziz milletimizin büyük fedakârlıklarla sürdürdüğü istiklal mücadelesine önderlik eden Başöğretmen'imiz Atatürk; vatanseverliği,  mücadeleci ruhu, yüksek şahsiyeti ve benzerine az rastlanır liderliğiyle tarihin sayfalarında derin bir iz bırakarak tüm dünyanın takdirini kazanmış, milletimizin yüce gönlünde eşsiz yerini almıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak Gazi Mustafa Kemal'in "En büyük eserim..." dediği ve genç nesillere emanet ettiği cumhuriyetimizi müreffeh yarınlara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yarının sahipleri olan çocuklarımızı ilim, irfan, fen ve sanatta çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle güçlendirerek geleceğe hazırlıyoruz.  Büyük eğitim ailesi olarak bu aziz vatanda "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme" ülkümüzü dün olduğu gibi bugün de içimizde taşıyoruz.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yâd ediyor; şehitlerimize rahmet, gazilerimize hayırlı ömür diliyorum.

Editör: Haber Merkezi