BALCALI’DA TEDAVİ GÖREN MİNİKLERE YENİ YIL KUTLAMASI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için yılbaşı eğlencesi düzenlendi.

Her yeni yıl öncesi geleneksel hale gelen, Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği tarafından düzenlenen, çeşitli okul, kurum ve kuruluşlarında katkıda bulunduğu etkinlikte çocuklara palyaço eşliğinde hediyeler dağıtıldı.

Hastane Gönüllüleri Derneği’nin sosyal sorumluluk projesi kampanyası çerçevesinde çeşitli kurum, kuruluş ve hayırseverlerin katkılarıyla alınan hediyeler tedavi gören çocuklara ve ailelerine taktim edildi. İlk olarak Çocuk servislerinin dış alanında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında etkinliğe katılamayan miniklere de hediyeleri yatak başında verildi.

DSC03986

Hastane Gönüllüleri Derneği Başkanı Güngör Uysal uzun yıllardır hastanede çocuklar için eğlence programı organize ettiklerini anlatan Uysal sözlerine şöyle devam etti. "Çocukları 1 saat bile olsa hastane atmosferinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Amacımız çocukları mutlu etmek çocuklarımızı odalarında ziyaret ederek hediyelerini verdik bu kapsamda bizlere destek olan başta Başhekimliğimiz olmak üzere katkı sunan diğer bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum”

Etkinliğe katılan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlayan, yeni bir yıla merhaba derken minik bedenlerin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dilediklerini ifade etti. Bu tür organizasyonların özellikle hastane ortamında tedavi gören çocuklar için ayrı bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten Çağlayan, bu amaçla düzenlenen etkinliğe destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Ali Uçar da tek dileklerinin yeni yılda minik hastaların sağlıklarına biran önce kavuşmalarını diledi. Uçar, bu organizasyona vesile olan Gönüllüler Derneğine de teşekkür ederek, tüm minik hastaların ve ailelerinin yeni yılını kutladı.

DSC03793

Daha sonra söz alan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Arbil Açıkalın yeni yılın özellikle minik bedenler için son derece sağlıklı geçmesini dilediklerini bu maçla bu etkinliğin bir nebze olsun minik hastalara ve onların ailelerine moral kaynağı olmasını dilediklerinin altını çizdi. Başhekimlik olarak kanatsız melekler olan Gönüllüler Derneği’nin her zaman yanlarında olduklarına vurgu yapan Açıkalın bu maçla bu güzel organizasyonu düzenleyen Gönüllüler Derneğine teşekkür etti.  

Konuşmaların ardından etkinliğe geçildi, minik bedenler kendileriyle yeni yıla merhaba diyen sağlık çalışanı ağabeyleri ablalarıyla birlikte palyaçolar eşliğinde eğlendi. Bu arada Gönüllüler Derneği Balcalı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesin de tedavi gören minik hastaları da ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Ardından hastane polikliniklerini de gezen Gönüllüler burada muayene olmak için bekleyen çocuklara da hediye verdi.

Editör: Haber Merkezi