DHAKA, Bangladeş - Bangladeş televizyon kanalları, ülkenin başkenti dışındaki bir yiyecek ve içecek fabrikasında çıkan yangında en az 49 kişinin öldüğünü bildirdi.

Bir itfaiye yetkilisi Russel Shikder, Perşembe gecesi Dakka'nın hemen dışındaki Rupganj'daki beş katlı Hashem Yiyecek ve İçecek Ltd. fabrikasında yangın çıktığını doğruladı. Ek ayrıntıların henüz net olmadığını söyledi.

Ekattor TV, kimliği belirsiz üst düzey bir itfaiye yetkilisinin Cuma günü en az 49 kişinin öldüğünü söylediğini aktardı. Yangının çıktığı sırada içeriden kilitlenen yanan fabrikadan kurtarma ekiplerinin cesetleri çıkarmaya çalıştıkları ve şu ana kadar 17 ceset çıkarıldığı belirtildi.

Yangının çıkış nedeni, fabrikada kaç kişinin olduğu ve kaç kişinin kayıp olduğu ile ilgili ayrıntılara henüz ulaşılamadı.

Bangladeş'in trajik bir endüstriyel felaket geçmişi var.

2019 yılında, apartmanlar, dükkanlar ve depolarla dolu 400 yıllık bir bölge olan Dakka'nın en eski bölgesinde çıkan yangında en az 67 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı yıl başka bir yangında, çok katlı bir ticari binanın alevler içinde kalması sonucu en az 25 kişi öldü.

2012 yılında, Dakka'nın eteklerinde bir giyim fabrikasında çıkan yangın, kilitli kapılarının arkasında mahsur kalan en az 112 kişiyi öldürdü.

Eski Dakka'da yasadışı olarak kimyasal madde depolayan bir evde çıkan bir başka yangın, 2010 yılında en az 123 kişiyi öldürdü.

Editör: TE Bilisim