BM destekli bir girişim, okyanusları, denizleri ve deniz kaynaklarını koruma ve sürdürülebilir bir şekilde kullanma konusundaki küresel kalkınma hedefi doğrultusunda deniz çöpünü dalgalandırmayı hedefliyor. 

GloLitter Ortaklıkları Projesi, kaybolan veya atılan balıkçılık malzemeleri gibi plastik çöpleri içeren deniz taşımacılığı ve balıkçılık sektörlerinden kaynaklanan deniz çöplerinin önlenmesi ve azaltılması için 30 gelişmekte olan ülkeyi destekleyecektir. 

Proje Perşembe günü Gıda ve Tarım Örgütü (  ) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü ( IMO ) tarafından Norveç'ten gelen ilk finansmanla başlatıldı. 

Okyanusları ve geçim kaynaklarını korumak 

FAO Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Direktörü Manuel Barange, "Plastik çöpün deniz yaşamı ve insan sağlığı üzerinde yıkıcı bir etkisi var"  . ona güvenenler. " 

Deniz çevresini korumak, tüm insanlar ve gezegen için daha adil ve eşit bir gelecek yaratmak için 2030 Gündeminin bir parçası olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 14'ün hedefidir . 

GloLitter projesi, dünyanın kıyı ve deniz kaynaklarını koruma çabasıyla, ülkelerin denizdeki plastik çöpün önlenmesi ve azaltılması için en iyi uygulamaları uygulamalarına yardımcı olacaktır. 

Eylemler, denizde kaybolması veya atılması durumunda izlenebilmesi için işaretlenmesini teşvik etmeyi içerecektir. Diğer bir odak noktası, liman kabul tesislerinin mevcudiyeti ve yeterliliği ve bunların ulusal atık yönetimi sistemlerine bağlantısı olacaktır.  

IMO'nun Ortaklıklar ve Projeler Departmanı Başkanı Jose Matheickal, "Deniz çöpü okyanuslarda ve gezegende bir felakettir" dedi. "Bu girişime kendini adamış ve IMO ve FAO ile çalışan 30'dan fazla ülkemiz olduğu için çok mutluyum. bu sorunu çözmek için. " 

Temsil edilen beş bölge 

GloLitter projesine katılan ülkeler Asya, Afrika, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik'tedir. 

Ayrıca, teknik yardım ve eğitimin yanı sıra mevcut düzenlemelerin uygulanmasına yardımcı olacak rehberlik belgeleri ve diğer araçları alacaklar. 

Proje, Balık Teçhizatının İşaretlenmesi için Gönüllü Yönergeler ve denize plastik boşaltımına karşı düzenlemeleri içeren Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme (MARPOL) dahil olmak üzere ilgili uluslararası araçlara uyumu teşvik edecektir.

Editör: TE Bilisim