FARC partisi, Kolombiya Devlet Başkanı Iván Duque'nin "BM önünde barıştan söz ederken, burada bize suikast düzenlemeye devam ediliyor" dedi ve saldırıları kınadı.

Demobilize edilmiş Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri'nin (FARC) eski savaşçısı Nelson David Sánchez Segura, ülkenin güneybatısındaki Nariño departmanı Tumaco belediyesinde düzenlenen bir saldırının kurbanı olduktan sonra 22 Eylül Salı günü öldü.

Partido Alternativa Revolucionaria del Común (FARC) partisinden kaynaklar yerel basına kurbanın başından iki kez vurulduğunu söyledi.

Sánchez Segura, ölümünü doğruladıktan sonra, 2016'da FARC ile Kolombiya Hükümeti arasında Barış Anlaşması'nın imzalanmasının ardından öldürülen 229. eski savaşçı oldu.

FARC partisinin senatörü, Sandra Ramírez olarak da bilinen Griselda Lobo, Twitter hesabından, Kolombiya Cumhurbaşkanı Iván Duque "BM önünde barıştan söz ederken, burada bize suikast düzenlemeye devam ettiklerini" açıkladı ve kınadı.

Kanun koyucu #DuqueMentiroso, “Bugün barış imzacı Nelson David Sánchez Tumaco'da suikasta kurban gitti. Şimdiden 229 eski gerilla öldürüldü" dedi. 

FARC partisi, bir tweet'te, "Anlaşmanın imzalanmasından bu yana 229 yoldaş öldürüldü, bu arada @IvanDuque BM'de 'barış iradesi'nden bahsediyor. RIP." Dedi.

Editör: TE Bilisim