Adana Barosu’nda 19 stajyer avukat törenle yemin ederek mesleğe adım attılar

Ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını da kutlayan Av. Gökayaz, “Avukatlık usta-çırak ilişkisidir. Bilgi ve deneyimlerini sizlere aktaran büro avukatlarınıza teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi katkılarından dolayı anne ve babalarınızı da kutluyorum. Bu ruhsatın asıl sahibi onlardır. Adana Barosunu bugünden itibaren aileniz olduğunu unutmayın.” dedi.

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 19 stajyer avukat Adliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldılar.

Avukatlığa kabul töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete karşı ülke olarak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Adana Barosu olarak 2021 yılı Şubat ayı sonunda geniş katılımlı bir Çalıştay ile yaparak konuya dikkat çekeceklerini ifade etti. Katılımcılardan etkinliğe katkı sağlamalarını talep etti.

Ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını da kutlayan Av. Gökayaz, “Avukatlık usta-çırak ilişkisidir. Bilgi ve deneyimlerini sizlere aktaran büro avukatlarınıza teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi katkılarından dolayı anne ve babalarınızı da kutluyorum. Bu ruhsatın asıl sahibi onlardır. Adana Barosunu bugünden itibaren aileniz olduğunu unutmayın. Meslek yaşantınızın ilk gününden itibaren her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Ruhsatınız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından genç avukatlar Nisa Şekeroğlu, Cemre Aydıngül, Nesrin Özmen, Mustafa Sefa Kurtoğlu, Melikşah Gezer, İsmail Cinkiz, Yasin Bozyel, Alparslan Koç, Utku Sarıbaz, Bezanur Koç, Burcu Can Ünsal, Tevfik Mehmet Korucu, Zeynep Gür, Yusuf Fayza, Büşra Koç, Halil Emre Gündoğdu, Leyla Musaoğlu, Asuman Kübra Teköz, Devran Baysak birlikte Avukatlık Antı’nı okuyup, cübbe giyerek Av. Gökayaz’ın elinden ruhsatlarını aldılar.

Mesleğe adım atan çiçeği burnunda avukatları bu mutlu günlerinde Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi ve Av. Erkan Çetin ruhsat alan avukatların aileleri, arkadaşları, büro avukatları yalnız bırakmadı.

Yeni avukatlara cübbelerini; Av. Uğur Aydıngül, Adana Adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M. Yücel Kurtoğlu, Av. Selim Boyraz, Av. Emre Avcılı, Av. Kemal Koyuncu, Av. Uğur Türkmen, Av. Ezgi Yıldırım, Av. Yiğit Reşat Canatar, Av. Begüm Koç, Av. Esengül Göksel, Av. Zeynep Gökçen Korucu, Av. Çağla Çınar Sevimli Av. Hakkı Aksay, Av. Olcay Aksay, Av. Yekta Güngör Ünal, Av. Ebru Akçalar, Av. Seyithan Bilen, Av. Şiyar Uğurlu, Av. Sinem Tanrısınatapan giydirdi.

Editör: TE Bilisim