• Ayhan Barut, Adana'daki kara tabloya çözüm bulunması için iktidarı göreve çağırdı
  • "Salgının vurduğu Adana'da etkin çözüm üretilsin"
  • "Yoğun bakımda yer yok, acil çözüm şart"

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandeminin vurduğu Adana'da yoğun bakımlarda yer olmadığını, sağlık emekçilerinin hızla artan hastalara yetişemediğini, yurttaşların da tedavi olacak yatak bulamadığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Adana'da riskin artarak sürdüğüne dikkat çektiğini belirten Barut, "Salgının vurduğu Adana'da etkin çözüm üretilsin. Çaresizliğe itilen yurttaşlarımıza da yardım edilsin" dedi.

KARA TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ

Pandemi döneminde Adana'da riskin çok yüksek seviyelere ulaştığını bildiren Ayhan Barut, "Sağlık çalışanlarımızın açıkladığı verilere göre günlük hasta sayısı 2 bin civarında seyreden Adana'da hastaneler dolu, yoğun bakımlarda yer yok. Sağlık Bakanının da açıkladığı gibi Adana'da tablo karanlık durumda. Sedyede bile hastaların yer bulamadığı, kent merkezinden ilçe hastanelerine hasta sevk edildiği, morgların önünde kuyrukların uzadığı gibi haberler yüreklerimizi dağlıyor" diye konuştu.

"KAPATILAN HASTANELER AÇILSIN, ATAMA YAPILSIN"

Salgına karşı canlarını hiçe sayarak kahramanca mücadele eden sağlık emekçilerinin hızla artan ve sağlık sistemini tıkanma noktasına getiren hasta sayılarına yetişemediğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Adana'da ne yazık ki salgının halk sağlığı ve sağlık emekçileri açısından yarattığı risk gün geçtikçe daha da büyüyor. Birçok kamu hastanesinde yoğun bakım yatakları dolu. Hastalar yoğun bakımlarda boş yatak bekliyor, büyük zorluk yaşıyor. Ameliyathanelerin bile yoğun bakım servisine dönüştürüldüğü bildiriliyor. Canı pahasına mücadele eden sağlık emekçilerimizin yükü arttı, hastaya yetişemiyor ve maalesef bu süreçte çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da dile getirdiği gibi riskin arttığı Adana'da etkin önlemler ve acil çözümler bulunması gerekiyor. Günlük hasta sayısının 2 bini bulduğu kentimizde kapatılan hastanelerin derhal hizmet vermesi sağlanmalı. Hastaneler açıldığı gibi sağlık ordusunu güçlendirecek şekilde yeni atamalar yapılmalı. Salgına karşı yurttaşlarımıza destek verilmeli, çaresizlik hissi ortadan kaldırılmalı. Adanalı hemşehrilerimiz de riskin boyutunu anlayarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmelidir."

Editör: TE Bilisim