“TÜİK İŞSİZLİK AZALDI DERKEN İKİ KERE DÜŞÜNMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, 200 kişilik kontenjana 52 bin kişinin iş başvurusunda bulunmasına ilişkin, “Bu tablo AKP’nin eseridir. TÜİK, işsizlik azaldı derken iki kere düşünmeli” ifadelerini kullandı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı alanlarda çalıştırılmak üzere 200 kişinin işe alınacağı duyuruldu. 200 kişinin alınacağı kontenjana 52 bin kişi başvurdu. Başvuru yapanların yüzde 90’ının üniversite mezunu olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, iktidara yüklendi.

“ÜRETİM, İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN ÇABALAYIN”

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik dönemine tanık olduğunu ifade eden Başkan Atay, “TÜİK tarafından yapılan açıklamalarda yüzde 1, azaldı, yüzde 2 azaldı ifadeleri birkaç aydır kullanılıyor. İstihdam azalırken aynı şekilde işsiz vatandaş sayısı da azalıyor. Akıl almaz bir matematik. Ancak bugün Adana’da gördük ki durum hiçbir şekilde onların lanse etmeye çalıştığı gibi değil. 200 kişilik kontenjana 52 bin kişi başvurdu. 52 bin kişi, bakın bu inanılmaz bir rakam.

AKP çocukları lüks arabalarında bu durumdan habersiz yaşarken, Adana’mın çocukları ufacık bir umut ışığının peşinde koşturuyor. Bu tablo AKP’nin eseridir. TÜİK, işsizlik azaldı derken iki kere düşünmeli. Vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Üretim, istihdam sağlamak için çabalayın” dedi.

Editör: TE Bilisim