Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebi ile engelli bireyler ile bir araya geldi.

Engelli bireylere hizmet veren +1 Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Bozdoğan, görme engelli bireylerin gündelik hayatlarında yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla göz bandı takarak yemek yedi. Başkan Bozdoğan, ‘’Engelleri aşan bir Tarsus için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. ’’dedi

Tarsus Belediyesi tarafından engelli bireyleri sosyal ortama hazırlamak ve sosyal hayatta var olduklarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen +1 Kafede, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan görme engelli bireyler ile empati kurmak amacıyla göz bandı takarak yemek yedi. Etkinliğe, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve kentin protokol üyeleri katıldı.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan engelli bireylerin her alanda var olabileceklerini ifade ederek, Bugün +1 Kafemizde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası için engelli bireylerimiz ile beraberiz.  Görme engelli bireylerimiz için farkındalık oluşturmak amacıyla göz bandı takarak yemek yedik. Bunu yaparken karanlıkta dansın karanlıkta diyaloğun ve özellikle karanlıkta empatinin ne demek olduğunu bir kez daha anladık.

Bireylerimiz her alanda varlar ve var oldukları sürece onları anlamamız gerekiyor. Onlarla empatinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Avcılar Belediye Başkanımızın çok güzel bir sözü var. “Bazen acınmak ya da acındırmak için engelli kelimeleri çok kullanılıyor. Eğer sen bir engelli köyü yapacaksan adını engelli koymayacaksın, engelsiz de koymayacaksın. Biz ayrımcılık istemiyoruz.  Bu lafları kullanmayın.” demişti. Çok netti. O kadar netti ki çok başarılı bir belediye başkanı kendisi. Gerçekten de gurur duyduğum sözleriydi onlar. ‘’ Bizlerde her zaman bu doğrultuda ilerliyor, çalışmalarımızı bu şekilde gerçekleştiriyoruz. ’diye konuştu.

ENGELLERİ AŞAN TARSUS

Başkan Bozdoğan, hayata geçirilen ve geçirilecek olan tüm projelerde erişilebilir olmanın önemine vurgu yaparak,’’ Bu kentte sadece kamu kuruluşları değil, özel kuruluşlar da özel dernekler de erişilebilir olmalıdır. Her insanın erişilebilmesini sağlamamız gerekiyor. İmar fonksiyonlarında erişilebilir olmayı, her bir ruhsatın içerisine işlemek gerekiyor. Şu an bununla ilgili çok ciddi bir komisyon çalışması yaptık. Her zaman yanındayız. Engelleri aşan bir Tarsus için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz ‘’ diye konuştu.

‘’HEPİMİZ ENGELLİ BİR BİREY OLABİLİRİZ’’

Her insanın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan,’’ Bugün fiziksel engelli olmayabiliriz, ama yarın ne olacağı hiç belli olmaz. Bu bir saniyelik bir olaydır. Hepimiz engelli bir birey olmaya adayız. Asıl önemli olan ayırt etmeden, ayrımcılık yapmadan gerekli hizmetin sunulmasıdır.  Bu hizmet layığıyla verildiği zaman anlam taşır, güzelliklerle böyle olur. Herkes bunun farkına varmalıdır. Belli haftalarda değil, her zaman hizmetlerimize devam edeceğiz doğrusu budur. Ben bu anlamlı günde, bu anlamlı haftada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim