Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çetin, yazılı mesajında, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren basının önemine değinerek, “Ülkemizde gazetecilik zor şartlarda yapılmaktadır. Gazetecilik faaliyetlerinin yürütülmesi basının eleştiri hakkına saldırılar ve baskılar nedeniyle zorlaşmış ve basın emekçilerinin çalışma koşulları her geçen gün daha sıkıntılı hale gelmiştir. Özgür basının varlığını sürdürmesi demokrasimiz açısından önem taşıdığı gibi Anayasa ile güvence altına alınmış halkın haber alma hakkını kullanabilmesi açısından da hayati öneme sahiptir” dedi.

Yerel basının yayın yaptığı kentteki önemine de değinen Başkan Soner Çetin, açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Günümüzde yerel basın oldukça zor şartlarda yaşamını sürdürmektedir. Yerel basına yönelik pozitif ayrımcılık yapılması, dövizin yükselmesiyle birlikte artan girdi maliyetlerinin sübvanse edilmesinin yolları yasal düzenlemelerle açılmalıdır. Sadece kurumlar değil, yaşadığı kentin sorunlarına duyarlı her vatandaş da yerel basının yanında yer almalıdır. Yerel basının güçlü olduğu kentlerde, o kentteki hayati sorunların çözümü daha kolay olacaktır’’

Başkan Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basının özgürce habercilik yapabildiği bir ortama kavuşmasını diledi. 10 Ocak gününün yeniden bayram olarak kutlandığı günlere ulaşılacağına dair inancını dile getiren Başkan Soner Çetin, bir ülkenin demokratik gelişmişlik düzeyinin o ülkedeki basın özgürlüğü ile orantılı olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi