Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamalarının halkın aklıyla alay etmek olduğunu söyleyerek, “Sayın Bakan, hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın desteğe ihtiyacı yok diyor. Türkiye’de yandaş müteahhitler ve 3-5 yerden maaş alan liyakatsiz yandaşlar dışında esnafı, memuru, işçisi, emeklisi, kısaca her kesim geçim derdinde” dedi.
Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, elektrik faturalarında uygulamaya başlanan kademeli elektrik tarifesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uygulamanın kabul edilebilir bir yanının olmadığını dile getiren Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamalarının halkın gerçeklerinden uzak olduğunu söyledi.

Başkan Karış, “Sayın Bakan bir programda kademeli elektrik tarifesini değerlendirirken halkın aklıyla alay edercesine bir tavır takındı. Sayın bakan uygulamayla ilgili çoğunlukla olumlu tepkiler olduğunu, hali vakti yerinde olan vatandaşların burada ekstra bir desteğe ihtiyaç duymadığını söyledi. Dar gelirli vatandaşlara destek vereceklerini söyledi. Peki uygulamaya başlanan sistem ile orta halli dediğimiz memur, işçi, esnaf gibi guruptan kullandığı elektriğin 2 katı faturalandırma yaparak bu desteklemeyi yapmaya çalıştıklarını neden gizlemeye çalışıyorlar. Ayrıca Türkiye’de yandaş müteahhitler ve 3-5 yerden maaş alan liyakatsiz yandaşlar dışında esnafı, memuru, işçisi, emeklisi, kısaca her kesim geçim derdinde. Açlık ve yoksuzluk sınırının altında milyonlarca insanımız var. ama bakan onların hali vakti yerinde diye değerlendiriyor. Takdiri halkımıza bırakıyoruz” dedi.

Bakan Dönmez uygulamayla ilgili değişiklik yapılabileceği yönündeki değerlendirmesini de eleştiren Başkan Karış, “Sayın Bakan neyi deniyorsunuz. Halkın sabrını mı? Bu tür uygulamalara ne gerek var. Ülkede her şey yolunda mı belli bir kesimi hali vakti yerinde olarak değerlendiriyorsunuz. Doğalgazda da aynı uygulamayı hayata geçireceklerini belirtiyor. Memura verilen Yüzde 30, Asgari ücretliye yapılan Yüzde 40’lık zammı geri nasıl alırız hesabı yapmayı bırakın. Sizler cebinizden ne kadar elektrik faturası ödüyorsunuz? Sarayın elektrik faturası ne kadar ve kim ödüyor? Bunları açıklayın. Milletin parasıyla zevk ve lüks içinde yaşayanlar halkı fakirliğe mahkum etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim