LOKMAN HEKİM TOPRAKLARINDA ŞİFA HASADI

MİSİS’TE EKİLEN TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN HASADI YAPILDI

Adana Valiliği koordinatörlüğünde, Yüreğir Belediyesi ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan proje kapsamında Misis’te Nisan ayında toprakla buluşturulan tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı yapıldı.

Ülke ve bölge ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan tıbbi ve aromatik bitkilerin Adana’daki mevcut üretiminin artırılması amacıyla başlatılan ‘Lokman Hekim Tıbbi ve Aromatik Bitki Projesi’ kapsamında Nisan ayında Yüreğir Yakapınar Mahallesi’nde toprakla buluşturulan, biberiye, adaçayı, tıbbi nane, melisa, lavanta, kekik, ölmez otu, zerdeçal ve papatyadan oluşan 100 bin adet bitkinin ilk hasadı gerçekleştirildi.

10 dekar alanda ekimi yapılan bitkilerin hasat törenine Vali Süleyman Elban, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin katıldı.

‘ŞİFALİ BİTKİLERLE BÖLGEDEKİ RUH YENİDEN CANLANACAK!

Hasat etkinliğinde açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğir, verimli toprakları ve uygun iklim şartları ile ticareti yapılan ürünlerin kısa zamanda ticari hacmini artıracak, ülke ticaretinde ilk sıralara yükseltecek potansiyele sahiptir. Bu bereketli topraklarda ekilen tıbbi ve aromatik bitkiler inanıyorum ki ölümsüzlük ilacını bulduğuna inanılan Lokman Hekim’in diyarında bölgemizdeki o ruhu yeniden canlandıracaktır. Proje aynı zamanda turizm yönünden çok farklı bir öneme sahip olan, 7 bin yıldır yaşamın kesintisiz sürdüğü Misis’te restorasyon çalışmaları devam eden Misis Antik Kenti’nin tanıtılmasına da önemli bir katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

‘LOKMAN HEKİM’İN REÇETESİ BU TOPRAKLARDANDIR’

Lokman Hekim’in kullanmış olduğu bitkilerin hem ıslah edilmesi hem de az bulunan bitkilerin artırılması için bir çalışma başlatıldığını belirten Vali Elban ise, “Lokman Hekim, yıllarca hazırladığı reçetelerle insanlara şifa sunmuş ve hazırladığı reçetelerin kaynağı da bu topraklardaki bitkilerdir. Bu çalışmalarla birlikte şifalı aromatik bitkilerin tamamının Misis’te, Anavarza’da ve Adana’mızın her yerinde yetiştirilmesi için bir çaba içerisinde olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim