BAŞKAN MUSTAFA ÇAY; BU KENT MEYDAN MANTIĞI YANLIŞTIR, AKLIN YOLU BİRDİR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçe merkezine Adana Büyükşehir Belediyesinin eski Atatürk Anıtının bulunduğu kavşağı yıkarak yenisini yapıyor olduğu kent meydanı projesinin yanlış olduğunu belirtip bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini istedi.

Bir TV programı için İstanbul'da bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın sosyal medyadan yapmış olduğu o çağrı

“Adana Büyükşehir Belediyesi Yetkililerine sesleniyorum; Pozantı Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Pozantı’nın 4 Merkez Mahallesine yönelişleri sağlayan ve 1981 Yılında Ulu Önder Atatürk’ün 100. Yılı Anısına o dönemki CHP’li Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış olan Atatürk Heykeli ve dönerli kavşak, yeniden düzenleme adı altında, sade her vatandaşın bile görebildiği ve yapımı başladığı andan itibaren tepki koyduğu bir mühendislik harikası bir çalışması başlatmış bulunmaktasınız. Herkesin iş yapmasına, yeniliğe saygılı ve açığız Pozantı olarak. Ancak hiç bir gözlem ve hesap yapılmadan mevcut kavşağı kent meydanı yapıyoruz tezi ile Pozantı trafiğini bir keşmekeşe mahkum etmek kimsenin haddi olmamalıdır. Dün Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Önder Aka Beyi bizzat arayarak uyardım. İmar Müdürüm projeyi ihaleyi yapan Şube Müdürünü bizzat aradı. İlçe Kaymakamımız Sayın Emrah Akduman Beyefendiyi arayarak bilgilendirdim.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay

Ana Cadde bize ait ihalesini yaptık diyerek iş bilmez hallerini ortaya koyan, siyaset ile hizmeti birbirine karıştırıp ilçede kargaşaya çanak tutan CHP İlçe Başkanı Sayın Şenol Eroğlu beye soruyorum buradan; Bu kadar tepkiye rağmen neden gerçeği görmek istemiyorsunuz? Siz Pozantı’da yaşayan biri olarak bu gerçekten haberdarken her aşamasında bulunduğunuz bu projeye bu haliyle nasıl olumlu bakıyor, vatandaşın tepkisini görmezden geliyorsunuz? İstanbul’da televizyon programı için geldim. Döndüğümde halen bu yanlıştan dönülmez ise uzlaşı kapılarını kapatan ve akla göre hareket etmeyenlere Pozantı Sivil Toplum Örgütleri ve halkımız ile gereken tepki ortaya konacaktır. Aklın yolu birdir ve bu kent meydanı mantığı yanlıştır. Yanlıştan dönmek ise erdemdir. Doğru adımı bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim