TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Dernek Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, toplumun en mağdur kesiminin emekliler olarak kendilerinin olduğunu söyledi.

TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurulun divan başkanlığını TÜM Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan yaptı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Rafet Kaya ve yönetim listesi tekrar seçildi. Burada bir koşma yapan TÜM Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin aldıkları maaşlara dikkat çekti. Günün şartlarına uygun olmayan bir maaş aldıklarını dile getiren Başkan Çalışkan, “Toplumun en mağdur kesimi biz olduk. Emekli maaşlarımız güncel hayatın çok çok altında kaldı. Bu ün yüzde 90’ımız açlık sınırının altında yaşıyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-12 at 11.02.31

SÜPER EMEKLİLER BİLE AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

Süper emekli olarak tabir edilen en yüksek maaş alan emeklilerin maaşlarının bile açlık sınırının altında kaldığını vurgulayan Başkan Çalışkan, “2000 öncesinin en yüksek maaşı olarak görülen süper emeklilerin bile aldıkları 6.500 lira gibi bir maaştır. Yani artık onlarda açlık sınırının altındalar. Şimdi önümüzde bir zam dönemi var. Biz hükümete şunu söylüyoruz. Önce emeklilere bu durumu düzeltecek seyyanen bir artış yapılması gerekli. Peşinden hizmet ve prime dayalı tüm emekliyi kapsayacak bir intibak yasasının çıkartılması” şeklinde konuştu.

HERGÜN GERİYE GİDİYORUZ

Mevcut maaşlar ile her gün geriye gidildiğini vurgulayan Başkan Çalışkan, “Yani sosyal güvenlik baştan gözden geçirilmeli. Her gün geriye gitmekteyiz. Biz emekli maaşlarımız geriye giderken, sosyal güvenlikte geriye gitmekte. Sosyal güvenlikte yüzde 50 pirim kaybı var.  Yani pirimler ödenecek ve bize de maaş olarak bunun dönmesi gerekli. Bunların düzelmesi gerektiğini defalarca kez söylüyoruz. Bugün iki tane yasamız mecliste bekliyor. İntibak yasamız biri. Niğde Millet Vekili Ömer Faruk Bey’e ikramiyeler için teklif verdirtirdik. Maalesef mecliste görüşülmeden ret edildi. Şimdi yine bir zam dönemi geldi. Bize yüzde 50 verseler ne olur. Biz zamcıkları istemiyoruz, geçinebileceğimiz bir aylık verin diyoruz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-12-12 at 11.02.31 (1)

KORONA VİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLERİ UNUTMADILAR

Koronavirüsü nedeniyle birçok arkadaşlarını kaybettiklerini anlatan Başkan Çalışkan, “Çalışkan Kovit- 19 virüsü nedeniyle çok arkadaşımızı kaybettik. Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.   

BAŞKAN KAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisi ve yönetim listesini tekrar seçen tüm herkese teşekkürlerini belirten TÜM Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya ise, “4. Olağan Genel Kurulumuzu Sayın Genel Başkanımız öncülüğünde açtık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim amacımız sizlere faydalı olabilmek. Birlik beraberliğimizi ne kadar oluşturursak o kadar sesimiz çıkar ve yaptırım gümüz olur” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-12 at 11.02.30 (1)

İNDİRİM PROTOKOLLERİ YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Emekliler için çeşitli hastaneler ve birçok firma ile indirim protokolleri imzaladıklarını söyleyen Başkan Kaya, “Adana’da sizlerin öncülüğünü yaparken, aklımız erdiği kadar çok sayıda hastane ile indirim protokolleri imzaladık. Bu özel hastanelerden indirimli yararlanıyorsunuz. Ayrıca tüp satan bir firma ile de anlaşma yaptık sizler uygun fiyata 30 TL indirimli tüplerinizi alabiliyorsunuz. Sayın Genel Başkanımıza burada sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Ankara’da derneğimize misafirhane kazandırdı. Buradan Ankara’ya gittiğinizde cüzi bir ücretle bu misafirhanede kalabiliyorsunuz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-12-12 at 11.02.30

Editör: Haber Merkezi